Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az MTV, az oktatás melletti elkötelezettsége és erőfeszítései elismeréséül, a Free Your Mind díjjal tüntette ki Shakirát november 7-én az EMA gálán.

Az MTV, mint a globális társadalmi problémák elleni küzdelem elkötelezett híve, minden évben az MTV EMA gálán adja át a Free Your Mind elnevezésű díjat a társadalmi jólétért kiemelten küzdő személynek vagy szervezetnek éves munkájuk elismeréseként. Az idei díjátadón a latin dívát érte a megtiszteltetés, hogy átvegye az emberi agy formájú szobrocskát.

Shakira a labdarúgó-világbajnokság 1Goal kampány nagyköveteként valamint a hivatalos dal előadójaként világsztárokkal, sportlegendákkal és a világ vezetőivel karöltve több millió nézőhöz és zenekedvelőhöz jutatta el a Waka Wakát és a dallal együtt az oktatás fontosságának az üzenetét.

Ám a kolumbiai énekesnő nemcsak 2010-ben volt a szegénység és a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem élharcosa, már első lemeze sikere után létrehozta a mindenki számára elérhető oktatást hirdető alapítványát, s a megkezdett társadalmi feladatvállalást azóta is folytatja. Alapító tagként részt vesz az ALAS munkájában, hogy Latin-Amerikában minden kormány prioritásként kezelje a koragyermekkort és az oktatást, mint a szegénységből kivezető lehetőséget, 2003-ban pedig az UNICEF Jószolgálati nagyköveteként járta be a világot.

„Mindent, amit elértem a tanulásnak köszönhetem, enélkül soha nem tudtam volna megvalósítani az álmaimat. Az oktatás az egyik leghatékonyabb eszköz ahhoz, hogy a fiatalok felemelkedjenek a szegénységből. Ezért fontos, hogy a tanulás mindenki közös joga és ne csupán egyesek kiváltsága legyen.”– árulta el Shakira, aki rendkívül büszke, hogy 2010-ben az MTV az ő munkáját találta a legkiemelkedőbb társadalmi tevékenységnek.

Nézd újra az MTV EMA gálát hétfőn 19.10-től az MTV műsorán!Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!