KezdőlapBulvár7 hónapra egy elszigetelt faluba költözött a túlsúlyos férfi: annyira lefogyott, hogy...

7 hónapra egy elszigetelt faluba költözött a túlsúlyos férfi: annyira lefogyott, hogy családja nem ismert rá

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bryan O’Keeffe 2022-ben 62 kilót fogyott 7 hónap alatt, miután több mint 10 évig próbálkozott különféle diétákkal és fitneszmódszerekkel, amik azonban nem váltak be nála.

Végül drasztikus lépéseket tett: egy elszigetelt spanyol faluba költözött, otthagyta a munkáját, és megszakított minden kapcsolatot a családjával. Ez a változtatás végre segített elérni a célját.

@the.okeeffe #weightloss #discipline #transformation ♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj

Egy videóban, amit TikTokon tett közzé, megmutatta azokat a pillanatokat, amikor hazatért, és valósággal sokkolta szeretteit új külsejével. Azt mondta, ezúttal nem a mérlegre koncentrált, hanem arra, hogy mentálisan erős maradjon, és megőrizze a fegyelmét.

O’Keeffe azt mondta, három fontos leckét tanult meg, amelyek kulcsfontosságúak voltak célja eléréséhez.

Elemezd ki a korábbi próbálkozásaidat

O’Keeffe azt mondta, hogy korábbi fogyási kísérletei során mindig egy lépést tett előre, és kettőt hátra. Tavaly azonban elgondolkozott azon, mi késztette mindig arra, hogy félúton feladja, és visszatérjen a régi, egészségtelen szokásaihoz.

„A kiváltó okok a házhoz rendelt ételek valamint családdal és barátokkal töltött éjszakák voltak. Mi volt a válaszom erre? Buborékot vontam magam köré, hogy ezek a kiváltó okok többé ne legyenek elérhetőek és ne álljanak az utamba” – magyarázta.

Noha egyetért azzal, hogy a 7 hónapos önkéntes elszigetelődés nem mindenki számára lehetséges módszer, arra bíztatja azokat, akik megpróbálnak lefogyni, hogy gondoljanak vissza korábbi próbálkozásaikra, találják meg azt a dolgot, ami visszatartotta őket, és tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben felkészültebbek legyenek.

Azt mondja, hogy az ételszállító alkalmazások törlése a telefonról jó kezdet lehet, hogy megszüntessük a kísértést, és a kutatások is azt mutatják, hogy a magas kalóriatartalmú ételekhez való könnyű hozzáférés meghiúsíthatja a testsúlyunk ellenőrzésére irányuló kísérleteket.

„Mindig van megoldás. Csak meg kell találnod azt, ami a leginkább megfelel neked” – mondta a férfi.

Fogadd el a kényelmetlenséget

O’Keeffe azt mondja, nagyon fontos volt számára, hogy kilépjen a komfortzónájából, és drasztikus edzéstervet szabjon ki magának. Ez a lépés fegyelmezettebbé és mentálisan ellenállóbbá tette.

Akkor is kényszerítette magát az edzésre, amikor nem volt hozzá kedve, és fokozatosan hozzászokott ehhez a rutinhoz.

„Ennek a módszernek az előnyei az élet más aspektusaira is érvényesek, de ha fogyni akarsz, mindenképpen sokat segít, hogy legyen akaraterőd a kalóriák csökkentéséhez. Kifejlesztettem azt a szellemi képességemet, hogy kezelni tudjam a sóvárgást és az éhséget. A mindennapi kényelmetlenség keresése fegyelemre tanított, és segített kiegyensúlyozottá válni” – magyarázta.

Egyél olyan ételeket, amiket szeretsz

Ha a diéta kedvéért minden kedvenc ételünkről lemondunk, nem tudunk hosszútávon kitartani a fogyókúra mellett, mondja O’Keeffe, és a dietetikusok is egyetértenek vele.

„Meg kell engedned magadnak azt a szabadságot, hogy megehess egy csokoládét, ha kedved tartja, és nem kell bűnösnek érezned magadat miatta. Nincsenek jó és rossz ételek. Csak jó és rossz mennyiségek minden ételből” – mondja O’Keeffe, hozzátéve, hogy imádja a jó ételeket, és rengeteg főzőműsort néz a tévében.

„Megtaláltam a módját, hogy élvezzem az összes ételt, amit szeretek, és alacsonyabb kalóriatartalmú változatokat készítek belőlük” – magyarázta.

Egyik kedvence például a hamburger sült krumplival, de, hogy egészségesebb legyen csirkehússal, zsírszegény sajttal, zsemle helyett vékony kenyérszeletekkel, majonéz helyett zsírmentes joghurtos szósszal és forrólevegős sütőben készült krumplival készíti el.

„Minden étkezésnél alkalmaztam ezeket a kalóriacsökkentési technikákat, és egész idő alatt nem éreztem úgy, hogy fogyókúráznék” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet