KezdőlapBulvár73 éven át voltak házasok, ugyanazon a napon, alig néhány óra különbséggel...

73 éven át voltak házasok, ugyanazon a napon, alig néhány óra különbséggel hunytak el

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Míg a halál el nem választ – mondja az esküvői fogadalom. Egy iowai pár pedig nemrégiben eleget is tett ennek a fogadalomnak, hiszen a férj és feleség mindössze néhány óra különbséggel hunyt el.

Wanda Wold évek óta küzdött az Alzheimer-kórral, és idén július 20-án meghalt. „Hajnali 4 óra körül hívtak az idősek otthonából, és mondták, hogy elment.” – mondta a házaspár egyik lánya, Candy Engstler – írja a Fox8.

A 96 éves Wanda 73 éven át volt a 74 éves Jim Wold felesége. Megismerkedésük szerelem volt első látásra mindkét fél számára. „Azt hiszem, szerelem volt első látásra, legalábbis az én részemről. Róla nem tudom, hogy így érzett-e.” – mondta Jim a 70. házassági évfordulójuk alkalmából készült videófelvételen, mire a felesége közbevágott: „Tudod, hogy így volt.” Jim pedig így válaszolt: „Igen, tudom.”

Amikor Engstler értesült édesanyja haláláról, nővérével együtt az idősek otthonába sietett, ahol a szüleik közös szobán osztoztak.

Ott akartak lenni az édesapjukkal, aki elveszítette a nőt, aki több mint 7 évtizeden át a felesége volt. „Megfogta mindkettőnk kezét az ágy két oldalán, és azt mondta: Köszönöm Jézus. Köszönöm, hogy elvetted, és kérlek, vigyél el most engem is.” – mesélte Engstler.

Néhány órával később a nő újabb hívást kapott az idősek otthonából. Édesapja, aki egy ideje gyengélkedett fizikailag, szintén elhunyt.

„Szerencsések voltak, hogy Isten megengedte, hogy mindketten ugyanazon a napon távozzanak. Apám nem akart volna itt lenni anyám nélkül, ezért ez igazi áldás volt.” – mondta a házaspár lánya.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet