KezdőlapBulvár8 évesen fejezte be a középiskolát az autista kislány, magasabb IQ-val rendelkezik,...

8 évesen fejezte be a középiskolát az autista kislány, magasabb IQ-val rendelkezik, mint Einstein

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kislány azt tervezi, hogy űrhajós lesz a NASA-nál.

Két évvel ezelőtt, amikor Adhara Pérez Sánchez még csak 8 éves volt, úgy került be a hírekbe, mint igazi gyerekzseni. A kislány hihetetlenül magas IQ-val rendelkezik – magasabbal, mint Einstein és Stephen Hawking. 3 éves korában diagnosztizálták nála az autizmust, és egy évvel később kapott egy rohamot, amitől majdnem kómában maradt. Ennek eredményeként egy évig nem tudta használni a kezeit. De nagyon elszánt volt, és a fizioterápia segítségével lassan felépült.

„Soha nem adta fel. Az egyik példaképe jelentett neki útmutatást. Adhara Stephen Hawking példáját követte; azt mondta, annak ellenére, hogy fogyatékkal élt, őt sem tartotta ez vissza attól, hogy nagy dolgokat érjen el. Mindig csodálni fogja őt, mert Adhara is szereti a fekete lyukakat.” – mondta az édesanyja, Nayeli Sánchez.

A kislányt az iskolában kigúnyolták a társai, mert „másnak” tartották.

„Adharát bántották az iskolában, és a gyerekek furcsának tartották, de még ebben is volt jó társasága. Amikor Albert Einstein fiatal volt, nem hittek benne; ostobaságnak tartották az ötleteit, de idővel bebizonyította azokat, és ez az oka annak, hogy Adhara kedveli őt.” – mesélte Nayeli Sánchez.

Adhara mindössze 8 éves korában két mérnöki diploma megszerzésén is elkezdett dolgozni, és többek között a gravitációs hullámokról tanul. Tudós szeretne lenni, és űrhajós a NASA-nál.

Amikor Adhara Sánchez története még 2019-ben elterjedt az interneten, felkeltette Robert Robbins, az Arizonai Egyetem elnökének figyelmét, aki egy levelet küldött neki, amiben meghívta őt az egyetemre. Az Arizonai Egyetem megosztotta a nyilvánossággal a levelet: „Nagy örömmel olvastam a történetedről az interneten, és megtudtam, hogy álmaid iskolája az Arizonai Egyetem.” – írta Robbins.

„Sok kiemelkedő űrtudományi programunk van, és sok lehetőséged lenne arra, hogy együtt dolgozz a világ kiemelkedő szakértőivel.” Felajánlotta, hogy kapcsolatot teremt Sánchez és a csillagászati ​​tanszék vagy a hold- és bolygótudományi karok közt, valamint a beiratkozást intéző irodával is. „Fényes jövő áll előtted, és remélem, egy nap az egyetem kampuszán köszönthetlek.” – zárta a levelet Robbins.

Az NBC San Diego szerint Adhara nemrég a mexikói Tijuanába utazott, hogy bemutatót tartson a fekete lyukakról, és teljesen ámulatba ejtette a közönséget. „Meglepődtem, mert honnan tudhat egy kislány ennyivel többet, mint egy felnőtt? Már két főiskolai diploma megszerzésén is dolgozik.” – mondta Karen Alonso, egy fiatal lány, aki részt vett az előadáson.

Adhara akkoriban egy különleges karkötő készítésén is dolgozott, ami mérné a gyerekek érzéseit, és a szülők ellenőrizhetnék azt egy telefonon vagy számítógépen. Ugyanakkor azt reméli, hogy később a NASA-nál dolgozhat, és eljuthat a Marsra.

„Ne add fel, és ha nem tetszik neked, ahol vagy, kezdd el tervezni, hol szeretnél lenni.” – tanácsolja Adhara.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet