KezdőlapBulvárA 9 éves rákos kisfiú kitartóan küzdött, hogy életben maradjon, amíg a...

A 9 éves rákos kisfiú kitartóan küzdött, hogy életben maradjon, amíg a kishúga megszületik: „Nem akarta elengedni őt”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bailey Coopernél non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak még 2016-ban. Rachel és Lee, az Egyesült Királyságból, Bristolból elmondták fiaiknak, Bailey-nek és Riley-nak, hogy hamarosan nagytestvérek lesznek, mert kishúguk születik. A hír különösen Bailey-re volt nagy hatással, igazán felemelően hatott a 9 éves kisfiúra, akinél 2016-ban diagnosztizálták a rákot.

„Amikor elmondtuk neki, a hír teljesen felemelte.” – mondta a kisfiú édesapja, a 31 éves Lee Cooper. „Csodálatosan viselkedett. Elszántan Rachel mellett akart lenni. Folyton ölelgette, és próbálta hallgatni a babát a hasában. Énekelt neki. Alig várta, hogy találkozhasson vele. Történeteket olvasott neki, miközben az édesanyja hasán pihentette a fejét. Énekelt, csak azért, hogy a baba megismerje a hangját.”

A 28 éves Rachel 2017. november 30-án hozta világra a kislányukat, aki a Millie nevet kapta, és Bailey kitartóan küzdött, hogy életben maradjon, és megismerje a kishúgát, annak ellenére, hogy az egészségi állapota egyre csak romlott.

„Éppen, hogy csak kitartott. Fogalmunk sincs róla, hogy csinálta.” – mesélte Lee bátor kisfiáról. „Bement a kórházba és leült. Egyre gyengébb volt, de bejött, becsoszogott, amilyen gyorsan csak tudott. Odaadtuk neki Millie-t, és ő csak tartotta a karjai közt, nem akarta elengedni.” A kisfiú azzal töltötte élete utolsó hónapját, hogy a kishúgáról gondoskodott.

„Csodálatos volt, de ugyanakkor nehéz volt végignézni. Teljesen odáig volt érte. Abban a rövid időben, amíg vele lehetett, minden nap a karjaiba vette. Mellette volt. Megetette. Megfürdette. Lecserélte a pelenkáját. Énekelt neki minden egyes nap, egészen addig, amíg már képtelen volt rá fizikailag.” – mesélte az édesapa.

Bailey közel egy hónappal később, 2017 decemberében, szenteste hunyt el. „Nagyon nehéz Bailey nélkül. Csodálatos, hogy Millie itt van nekünk. Ő segít nekünk szembenézni azzal, ami történt. Rachelnek nagyon nehéz volt, teljesen megváltozott a napi rutinja nélküle.” – mondta Lee.

„Hiányzik a jelenléte, a pimasz tréfái, a viccei, a nevetése, a társasága. Nagyon nehéz időszak ez, de ugyanakkor visszanézünk, és úgy érezzük, szerencsések vagyunk, hogy kilenc és fél nagyszerű évünk volt vele.”

A család eltökélte, hogy életben tartja a bátor kisfiú emlékét, különösen Millie kedvéért, akinek elmondják, mennyire szerette őt a bátyja.

„Minden nap mesélünk neki Bailey-ről. Mutatunk neki képeket róla. Minden alkalommal, amikor megemlítjük Bailey nevét, felmutat a róla készült képekre. Már most tudja, ki volt ő. Az arca minden alkalommal felvidul, amikor meglát egy képet Bailey-ről a telefonunkon. Videókat is mutatunk neki. Pontosan tudni fogja, ki volt ő. Minden nap beszélünk róla neki.” – mondta Lee.

A bátor fiú elszántsága és testvéri szeretete nemcsak a családjának jelentett inspirációt, hanem emberek ezreinek is világszerte.

Fotók: Cooper család/Facebook

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet