KezdőlapBulvár“A bánat az ár, amit a szeretetért fizetünk!” - Vilmos herceg visszaemlékezett,...

“A bánat az ár, amit a szeretetért fizetünk!” – Vilmos herceg visszaemlékezett, a nagymamájára, és hogy milyen volt, amikor Diana hercegnő meghalt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Diana hercegnő halála után Vilmos és Harry herceg életében igen fontos szerepet töltött be a nagymamájuk, II. Erzsébet királynő. Aktívan részt vett a hercegek nevelésében is, gondoskodott arról, hogy nagyobbik unokája, Vilmos herceg megfelelő tudást szerezzen ahhoz, hogy egyszer Anglia méltó királya lehessen.

II. Erzsébet királynő halála után Vilmos herceg egy nyilatkozatot tett közzé, melyben arról beszélt, hogy hálásan köszöni nagymamájának a nevelést és oktatást.

„A legboldogabb pillanataimban mindig mellettem volt. De mellettem volt életem legszomorúbb napján is” – fogalmazott a herceg.

“Mivel fiatalon elvesztettem édesanyámat, különösen fontos volt számomra, hogy ott volt egy olyan fontos személy, mint a királynő, akire felnézhetek, aki megértett, és a bonyolultabb kérdésekre is választ adott” – mesélte Vilmos herceg, aki 15 éves volt, amikor meghalt az édesanyja.

Diana hercegné temetése 1997. szeptember 6-án volt, ekkor ezt mondta Vilmos herceg: “életem legnehezebb sétája volt”.

A Kensington-palotától a Westminster apátságig tartó utat apjukkal, a jelenlegi III. Károly királlyal, néhai Fülöp herceggel, a nagyapjukkal és nagybátyjukkal tették meg a fiuk.

Most 25 évvel később, II. Erzsébet királynő temetésén a sebek egészen biztosan felszakadtak, amikor az uralkodót a végső nyughelyére szállították.

“A bánat az az ár, amit a szeretetért fizetünk’ – még most is élesen cseng a fülembe, amit II. Erzsébet, a királynő mondott nekem édesanyám halála után'” – emlékezett vissza Vilmos herceg szeretett nagymamájára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet