KezdőlapBulvárA édesanya saját élete árán mentette meg 12 éves fiát, amikor tűz...

A édesanya saját élete árán mentette meg 12 éves fiát, amikor tűz ütött ki az otthonukban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az átlagosnak indult hétfői nap gyorsan tragédiába csapott át, amikor tűz ütött ki a New York állambeli Camdenben élő család otthonában. A bátor édesanya saját biztonságával nem törődve igyekezett kimenteni 12 éves fiát, nekinek azonban már nem sikerült kijutnia.

A 35 éves Brittany Jones 15 éves kora óta ismerte a férjét, Aaront. A pár még a középiskolában ismerkedett meg, és azóta is elválaszthatatlanok voltak. Brittany szociális munkásként dolgozott, és mindenki segítőkész nőként ismerte őt.

A nő először nehezen teremtett kapcsolatot Aaron nővéreivel, Megan és Kayla ugyanis kezdetben nem kedvelték különösebben, az elmúlt 20 évben mégis közel kerültek egymáshoz, és szinte őt is a nővérüknek tekintették. A párnak egy fia született, aki 12 éves volt, amikor a család élete egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordult.

2022. július 25-én Brittany otthon volt a családjával, de egyikük sem sejthette, mi vár rájuk aznap este. 21:45-kor megszólaltak a tűzjelzők a család otthonában, és a szomszédok látták a felcsapó lángokat. Bekopogtak az ajtón, de amikor senki nem válaszolt, tárcsázták a segélyhívószámot.

Megant az édesanyja értesítette a tűzről, körülbelül 15 perccel később, és a nő azonnal a házhoz sietett, hogy megnézze, mi történt. „A ház valósággal izzott. Olyan világos volt, hogy az utcai lámpákra sem volt szükség” – emlékezett vissza.

Megan azt is felidézte, hogy a tűz már az egész házat elborította, amikor odaért. Látta a bátyját és az unokaöccsét, de a sógornője nem volt sehol. Néhány pillanattal később Kayla is megérkezett, és a család együtt figyelte, ahogy a tűzoltók megpróbálták megfékezni a lángokat.

Körülbelül másfél óráig álltak ott, és végig azért imádkoztak, hogy Brittany épségben előkerüljön. „Belekapaszkodtunk ebbe a reménybe, hogy jól van, mert senki nem akart arra gondolni, hogy nem így van” – mondta Kayla.

A tűzoltóknak több mint egy óráig kellett küzdeniük a lángokkal, mire be tudtak menni a házba Brittanyért. Néhány perccel később az egyik tűzoltó értesítette a családot, hogy megtalálták a nőt, de már nem volt életben.

Amikor a tűz kiütött, az édesanya nem törődött a saját biztonságával, csak azt akarta, hogy a fia épségben kijusson, és ennek érdekében feláldozta a saját életét. „Mindig számítani lehetett az erejére. Soha nem állt meg félúton – mindent teljes erőbedobással vitt véghez” – jellemezte sógornőjét Kayla.

A környéken mindenki tudta, hogy Aaron és a fia mindent elveszítettek a tűzben, és többen is üzenetet küldtek Megannek, hogy megkérdezzék, hogy segíthetnek. Létrehoztak egy GoFundMe oldalt a család megsegítésére, mivel tudták, hogy Aaron kénytelen a nulláról felépíteni az életét a fiával.

„Most a pénz az utolsó dolog, ami foglalkoztatja őket. De mindent elveszítettek” – nyilatkozta Aaron családja.

Fotók: Kayla Svereika/Brittany Jones/Facebook

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet