KezdőlapBulvárA Family Guy után újabb sorozatban hallhatjuk Hamvas Danit a Comedy Centralon...

A Family Guy után újabb sorozatban hallhatjuk Hamvas Danit a Comedy Centralon

-

Hamvas Dani gyakoribb vendég nappalinkban, mint gondolnánk. A sokat foglalkoztatott hangszínész gyermekkora óta szólaltat meg másokat, számos sorozatból és filmből lehet ismerős a hangja. A gátlásos Chris Griffin után most a Comedy Central retró hangulatú sorozatában hallhatjuk: az Azok a ’70-es évek show Eric Forman-jének kölcsönzi hangját.

Hamvas Danit nem varázsolja el a trapéznadrág és a beat zene korszaka, a retró-kultusz egyáltalán nem az ő világa. Ennek ellenére örömmel gondol vissza az Azok a ’70-es évek show szinkronizálására, noha magával a sorozattal szemben eleinte voltak ellenérzései…

„Annak idején, amikor valamelyik német csatornán elkezdték sugározni a sorozatot, mindig elkapcsoltam, mert bevallom őszintén, nem rajongok a nosztalgiáért. Azonban amikor Dezsőffy Rajz Katalin szinkronrendező engem kért fel Eric szerepére, mert úgy gondolta, van a karakterben valami belőlem, és elkezdtünk dolgozni, mégis beleszerettem. Egyből megértettem, miért ért meg nyolc évadot.” – árulta Dani, aki a show érzelmileg őszinte hangulatát szerette a legjobban.

„Mérnöki precizitással megírt dialógusok, életszerű forgatókönyv, szokatlan vizuális megoldások, egyszóval nem a sitcom-os sablonosság jellemzi az Azok a ’70-es évek show-t. Az alkotók nagyon jó érzékkel egyensúlyoztak a nosztalgia vonallal. Így nem csak azok élvezhetik a poénokat, akik éltek a ’70-es években, hanem a mai fiatalok is.” – tette hozzá a dramaturgként és forgatókönyvíróként is dolgozó hangszínész, akinek érdekes kihívás volt az ironikus Eric-karakter bőrébe bújni. Egy egyszerű poénokkal operáló sitcom-mal ellentétben itt ugyanis nem mindig a leírt mondat volt a csattanó, hanem annak hangvétele. „Másik hangsúllyal ugyanaz a mondat kedves vagy naiv lenne. De Eric igazából nem áll le szájkaratézni. Megteszi a kis csöndes megjegyzését, és aztán rossz az, aki rosszra gondol”.

A sorozat, amellyel Ashton Kutcher karrierje tulajdonképpen beindult, egy hetvenes években élő család története, tele szerelemmel, más érzelmekkel, és a mindenkori tinik problémáival.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet