KezdőlapBulvárA fiú teljesítette húga utolsó kívánságát, elvitte az iskolai bálba - a...

A fiú teljesítette húga utolsó kívánságát, elvitte az iskolai bálba – a lány két nappal később meghalt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Janea Aguilera nem sokáig lehetett szerető családja mellett, de a rövid 14 évben, ami megadatott nekik, rengeteg közös emléket gyűjtöttek, és a fiatal lány egyik legnagyobb álma is teljesült, amikor a bátyja elvitte őt az iskolai bálba.

A coloradói Aguilera család élete egyik napról a másikra megváltozott, amikor lányuknál, Janeanál 12 éves korában osteosarcomát diagnosztizáltak. A fiatal lány két éven át küzdött a betegség ellen, de 2014-ben, mindössze 14 éves korában elveszítette a küzdelmet.

Janea halála megsemmisítő csapást mért a családra, de legalább sikerült teljesíteniük a fiatal lány egyik legnagyobb álmát, amikor a bátyja elvitte őt az iskolai bálba.

Fotó: Melony Schwartz/Facebook

A coloradói Lamar lakói együtt éreztek a lánnyal, és megpróbáltak neki reményt adni, ezért sárga szalagokkal díszítették fel a várost, ami az osteosarcoma elleni küzdelmet jelképezi. A gesztus sokat jelentett a család számára, és Janea arcára is mosolyt csalt.

„Büszkék vagyunk, hogy lamariak lehetünk” – mondta a lány unokatestvére.

Miután megkapta a diagnózist, Janea két évig viszonylag jól érezte magát. De 2014-ben sajnos rosszabbodott az állapota. A 8. osztályos lány megértette, hogy nem sok ideje van hátra, ezért készített egy bakancslistát, amin az iskolai bál szerepelt az első helyen. Bátyja, Josh, látta ezt a listát, és megkérdezte a húgát, lenne-e a kísérője a bálba.

Fotó: Melony Schwartz/Facebook

„Azt kérdezte: Ezt tényleg komolyan gondolod? És sírva fakadt. Ez persze engem is meghatott, és én is sírni kezdtem” – emlékezett vissza Josh.

Senki nem számított rá, hogy egy 8. osztályos diák is részt vesz majd a bálon, amit a felsőbb évfolyamoknak szerveztek, de Josh kész volt teljesíteni húga álmát. Engedélyt kért az iskolától, a család pedig segített Janeanák elkészülni a különleges alkalomra.

Josh nagyon elegánsan festett fekete szmokingjában, Janea pedig egy gyönyörű, pánt nélküli, vörös estélyi ruhát viselt, amiben úgy nézett ki, mint egy igazi hercegnő. Az este fénypontja pedig az volt, amikor a lányt megválasztották bálkirálynőnek. A család és a barátok együtt ünnepeltek vele, Janea pedig egész este vidáman mosolygott.

A szombat esti bál nagyszerűen sikerült, és fantasztikus élményt nyújtott a fiatal lánynak, aki alig két nappal később, a következő hétfőn elhunyt. Janea végig hihetetlen erőről tett tanúbizonyságot, végig megőrizte a pozitivitását, és egyetlen percig sem sajnálkozott a sorsán. Ehelyett a lehető legnagyobb mértékben kiélvezte az utolsó napokat.

Fotó: Melony Schwartz/Facebook

Halála nagyon megviselte a családot, de továbbra is örömmel gondoltak vissza a közös emlékekre, és a lány egykori osztálytársai is őrizték az emlékét.

Édesanyja, Melony Schwartz 2018-ban a gyermekkori rák hónapjának alkalmából megosztott egy megható történetet arról, hogy tisztelegtek a barátai Janea emléke előtt a ballagásuk alatt. A diákok egy része ellátogatott a lány sírjához, és készítettek ott néhány fotót.

„Középiskolás éveik során mindig emlékeztek rá, és sokféleképpen tisztelegtek előtte. A legjobb a ballagásuk volt! Az osztály fele megjelent a temetőben, hogy képet készítsenek a lányunkkal” – írta Schwartz a Facebookon.

Fotó: Melony Schwartz/Facebook

Emellett a ballagási ünnepségen üresen hagytak egy széket, amire Janea fényképét helyezték, és sárga szalagokkal díszítették a ballagó talárjukat. Az a diák, aki a végzős beszédet mondta, Janea egyik legjobb barátja volt, és megemlítette a lányt a beszédében.

„Köszönöm nektek, hogy mindig segítettetek megőrizni az emlékét, és felhívni a figyelmet a gyermekkori rákra” – írta az édesanya a közösségi oldalon.

Bár Janea élete rövid volt, családja és barátai segítségével több álmát is sikerült megvalósítania, és szerettei mindig emlékezni fognak rá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet