KezdőlapBulvárA futár berohant egy égő házba, és kimentette a héttagú családot: "Nem...

A futár berohant egy égő házba, és kimentette a héttagú családot: „Nem akartam, hogy bárki is meghaljon a házban”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az Amazon egyik futárját igazi hősként ünneplik a Long Island-i Syossetben, miután beszaladt egy égő házba, és kimentette a családot.

A 22 éves Kevin Rivera azon a szombat délutánon, körülbelül 4 óra körül éppen végzett a munkával, amikor észrevette a lángokban álló házat. „Láttam, hogy a tűz egyre nagyobb és nagyobb lesz” – mondta. A nyitott bejárati ajtón át több embert is látott, köztük egy nőt és egy kisbabát, de úgy tűnt, a családtagok nem vették észre, hogy tűz ütött ki az otthonukban.

Rivera megpróbálta felhívni a család figyelmét, és bár egy férfi – aki a gyerekek apja vagy nagyapja lehetett – kiment megnézni, miért kiabál a futár a házuk előtt, annyira megdöbbent és összezavarodott, hogy csak állt a ház előtt, tehetetlenül. Rivera belátta, hogy azonnal cselekednie kell, és berohant a házba, hogy kihozza a család többi tagját.

„Berohantam, mert nem akartam, hogy bárki is meghaljon abban a házban” – mondta később Rivera. A nyelvi korlátok miatt azonban eltartott egy darabig, amíg a család megértette, mit próbál mondani nekik. Teljesen össze voltak zavarodva, de a férfinak végül sikerült rávennie őket, hogy a hátsó ajtón át kimenjenek a lakásból.

A család két kutyáját – egy golden retrievert és egy másik, kisebb fajta kutyát – is sikerült kimentenie a lángok közül. A családtagok csak akkor értették meg, milyen súlyos a helyzet, amikor kintről meglátták az égő házat.

„Ekkor egyszerűen elkezdtek sírni. Eluralkodtak rajtuk az érzéseik” – mondta Rivera.

Néhány perccel később a tűzoltók is megérkeztek. Amanda Johnson, az egyik tűzoltó felesége, aki aznap éppen a férjével volt a tűzoltóságon, később megosztotta a történetet a közösségi médiában.

„Sokkal rosszabb is lehetett volna a helyzet. Elképesztő, amit Kevin tett. Örülök, hogy eltölthettem vele egy kis időt, és elbeszélgethettünk a történtekről. Nagyszerű és szerény fickó! Jogosan kap most annyi figyelmet” – írta Johnson a Facebookon.

Rivera maga is édesapa, van egy 3 hónapos kislánya, és boldoggá tette őt a tudat, hogy segíthetett a bajba jutott családon.

„Őszintén szólva nagyszerűen érzem magamat, hogy tehettem valamit” – mondta.

Még nem derült ki, mi okozhatta a tüzet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet