KezdőlapBulvárA gyerekek szenvedtek függő édesanyjuk mellett, amíg a nő barátja örökbe nem...

A gyerekek szenvedtek függő édesanyjuk mellett, amíg a nő barátja örökbe nem fogadta őket, hogy jobb életet biztosítson nekik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Jordan Benewiat és testvére, Jarred Benewiat gyerekkora tele volt csalódásokkal. Édesanyjuk alkoholista volt, és ennek következtében nem tudott megfelelően gondoskodni a gyerekekről, akik úgy nőttek fel, hogy állandóan féltek és szorongtak az anyjuk betegsége miatt.

A testvérek mindig abban reménykedtek, hogy az anyjuk megváltozik, de ez sosem történt meg. Amikor azonban a nő randizni kezdett Steven Benewiattal, a dolgok elkezdtek jobbra fordulni.

A férfi sok időt töltött a családdal, és aggasztotta barátnője viselkedése, mivel látta, hogy elhanyagolja a gyerekeket. Egy alkalommal megelégelte a dolgokat, és felhívta a hatóságokat. A gyerekek ezután bekerültek a nevelőszülői rendszerbe, de Benewiat nem örült ennek.

Úgy döntött, megpróbálja elérni, hogy a testvéreket az ő gondjaira bízzák, de nem volt könnyű dolga, hiszen semmilyen családi vagy jogi kapcsolat nem fűzte őt hozzájuk. Mivel azonban az állam nem talált olyan nevelőotthont, ahol mindkét gyereket be tudták volna fogadni, sürgősségi eljárással megadták a férfinek a felügyeleti jogokat.

Jordan elmesélte, hogy akkoriban még nem igazán értette, mi folyik körülötte, csak azt látta, hogy Benewiat elsírja magát a tárgyalóteremben.

„Fogalmam sem volt, miért sír a tárgyalóteremben, de amikor elmagyarázta, én is sírva fakadtam. Addig tartott átölelve, amíg csak el nem kellett indulnunk. Szerencsére, isteni beavatkozás révén megkapta a sürgősségi nevelőszülői jogokat” – emlékezett vissza a lány.

Három évvel később az állam engedélyezte az örökbefogadást, így Jordan és Jarred hivatalosan is Benewiat gyerekei lettek. A szerető gondoskodásnak köszönhetően a testvérek ma már boldog és egészséges felnőttek.

„Emlékszem mindenre, amit abban a 7 évben éreztem, amíg nem ismertük őt. Ha ő nem lenne, valószínűleg több mint 18 éve szenvednék attól a fájdalomtól. Egyike azon kevés embereknek ezen a világon, akik még nem hagytak cserben” – jellemezte örökbefogadó apját Jordan, aki a közösségi médiában mesélte el a történetüket.

Édesanyjuk állapota évekig meghatározta a gyerekek életét, állandó félelemben éltek miatta, és azt sem tudták, lesz-e mit enniük legközelebb, de amikor Benewiat megjelent az életükben, mindez megváltozott.

A testvérek azt is megértették, hogy el kell engedniük azt az álmot, hogy az édesanyjuk valaha is megváltozik. Jordan így fogalmazott az édesanyjával kapcsolatban: „Ő a szentélye minden sikertelen próbálkozásomnak, hogy legyen egy anyukám. Csodálatos ember volt, tele a szivárvány és a naplemente minden színével, de egyben ő volt gyermekkorom legsötétebb része is.”

Jordan azt is hozzátette, hogy nem volt könnyű lemondani az édesanyjukról, és 17 évébe telt, mire végre el tudta fogadni a tényt, hogy soha nem fog megváltozni, és nem érdemes arra vesztegetnie az idejét, hogy megpróbál segíteni neki.

Jordan és Jarred most boldogok örökbefogadó apjuk mellett, és örökké hálásak lesznek neki azért, amit értük tett.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet