KezdőlapBulvárA hős rendőrök egy 82 éves nőt menekítettek ki a vízbe süllyedt...

A hős rendőrök egy 82 éves nőt menekítettek ki a vízbe süllyedt autóból!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Napjainkban egyre inkább elhatalmasodtak a természeti katasztrófák, és a világ több részén is megtapasztalták, hogy bizony a víz az úr. Egy nagyobb árvíz esetén sokszor sajnos semmit nem lehet tenni, és ilyenkor az sem megoldás, ha autóba ülünk, és úgy próbálunk menekülni.

Egy Clinton Township-i nő nemrég veszélybe került, de a helyi rendőrőrs három alkalmazottjának köszönhetően különösebb probléma nélkül végül sikerült megmenekülnie.

Június 26-án reggel a tisztek egy idős nő segítségére siettek, miután egy elárasztott területen autózott, és nem vette figyelembe, hogy a vízszint rohamosan emelkedni kezd, és az utak gyakorlatilag járhatatlanná váltak. Amikor a mentőcsapat a helyszínre érkezett, az autó szinte teljes egészében a víz alatt volt már, így nem sok esélye volt a nőnek, hogy segítség nélkül kiszabaduljon a kocsiból.

A mentőcsapat a járműhöz úszott, és látták, hogy az idős nő tudatánál van, de hamar cselekedni kellett az emelkedő vízszint miatt.

Az egyik tiszt kiemelte a nőt az autóból, és egy biztonságos helyre vitte. Ez olyan csapatmunka volt, amit a nő és családja egészen biztosan soha nem fog elfelejteni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiemelt feladatának tekinti az autósok tájékoztatását árvíz esetén: „Az áradások miatt évente több haláleset fordul elő, mint bármely más, az időjárással összefüggő súlyos veszély miatt. A Centers for Disease Control jelentése szerint az áradásokkal kapcsolatos fulladások akkor következnek be, amikor a jármű a megengedettnél magasabb vízszintbe kerül. A fő ok pedig az, hogy az emberek alábecsülik a víz mennyiségét és erejét. A legtöbb haláleset azért következik be, mert a hirtelen megnövekvő vízmennyiség miatt az emberek már nem tudnak kimenekülni a járműből” – figyelmeztet a weather.gov.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet