Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy idegen figyelmessége és önzetlen segítsége mentette meg a 6 éves gyerek életét!

A New York-i Mishka Peart épp edzésről tartott hazafelé, amikor egy forgalmas utcasarkon élete egyik legszokatlanabb eseménye történt vele: észrevette, hogy egy elveszett kisgyerek áll az utca közepén, sebészeti maszkkal az arcán, és egy fekete szemeteszsákot cipelt magával.

Tekintettel arra, hogy milyen veszélyes egy hozzá hasonló kisgyereknek egyedül kóborolni az utcán, Mishka megkérdezte a lányt, merre tart. Emmának, a 6 éves kislánynak fogalma sem volt arról, hol van, nem tudta a lakcímét, a vezetéknevét, de azt sem tudta, hogy merre tart.

“Úgy nézett rám, mintha szüksége lenne a segítségemre. Csak szorította magához a zsákot, és látszott, hogy teljesen kétségbeesett” – mondta Mishka.

“Megkérdeztem tőle, merre tart, és azt mondta: “Nem tudom”. Kérdeztem: “Hol vannak a szüleid?” És ekkor egy igen szívszorító választ kaptam. “Nem tudom. Elhajtottak és otthagytak”. – mesélte a nő.

Néhány perccel azelőtt, hogy Mishka megtalálta Emmát, a kislány édesanyja, Patrice Chambers és annak barátja, Mark Pamphile lassított az autóval, és az utcára dobták a kislányt. Mindez egy később napvilágra került videófelvételből derült ki. Amint az autó elhajt, a hatéves kislány kétségbeesetten integet, de senki sem hatódott meg tőle. Mielőtt ezt a kegyetlen dolog megtörtént volna, Mark Pamphile egy hangüzenetet hagyott Emma édesapjának: “Jobb, ha gyorsan a lányodért jössz és elviszed. Az utcán alszik, és nincs ahova hazamenjen, csak sír”!

Miután Mishka megtalálta Emmát, értesítette a hatóságokat. A bírósági iratok szerint Pamphile azt mondta: “Ez a gyerek problémát jelent számomra, nem az én gyerekem, nincs az én nevemen, és nem az én felelősségem.”

Patrice Chambers a kihallgatás során azt mondta, hogy a lányt az apja házánál akarta hagyni. Később, amikor a nyomozók lejátszották azt a videót, amelyben Chambers elhagyta gyermekét, végül beismerte, hogy azért tette, mert “teljesen ki volt borulva” – közölték az ügyészek a New York Daily News szerint. Szerencsére Mishka alig néhány másodperccel az eset után talált rá Emmára.

“Felfogni sem tudom, hogy az emberek egyszerűen otthagyhatják gyermekeiket az utcán, kidobják egy szemeteszsákkal együtt. Teljesen sokkot kaptam. Fura különben, mert máskor reggel nem szoktam edzeni, egyáltalán nem véletlen, hogy pont arra jártam” – mondta Mishka. “Bárki más is találkozhatott volna vele, akár meg is ölhették volna. Nem tudom elképzelni, hogy valaki hogy tud ilyet tenni a saját gyerekével”.

A szívszorító esemény után Emmát a gyermekjóléti szolgálatok gondozásába adták, és minden bizonnyal később egy közeli rokonhoz kerül. A kegyetlen anyát és barátját, a gyermekek elhagyása és veszélyeztetés vádjával állítják bíróság elé.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!