Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Jean Todt, a FIA elnöke, a Ferrari Formula-1-es csapatának korábbi vezetője, és Michael Schumacher egyik legközelebbi barátja, új részleteket tárt fel az egykori pilóta egészségi állapotáról.

Jean Todt havonta többször is meglátogatja Schumachert, és figyelemmel követi az egykori sportoló egészségi állapotának alakulását. Todt legutóbb azt nyilatkozta az Ouest France lapnak, hogy az orvosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legendás pilóta a jövőben esélyt kaphasson egy minél normálisabb életre.

„Nagyon diszkrét vagyok ebben a kérdésben. Mindannyian tudjuk, hogy Michael nagyon súlyos balesetet szenvedett, és sajnos komoly következményei is voltak. Azóta úgy próbálják kezelni, hogy visszatérhessen a normálisabb életbe.” – mondta Jean Todt.

Ugyanakkor Todt Schumacher fia kapcsán is nyilatkozott. Mick Schumacher nyerte a 2020. évi Forma-2-es bajnokságot. Bár az év utolsó futamán, a bahreini versenyen nem végzett pontszerző helyen (18-ik lett), de bajnoki riválisának, Callum Ilottnak győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, ez pedig nem sikerült neki (a 10-ik helyen ért célba).

„Mick kemény küzdelem után lett Forma-2-es bajnok, és bejelentették, hogy 2021-ben az F1-ben versenyez a Haas csapatával. Hogy látok-e rá, lehetőséget, hogy bajnok legyen belőle? 2018-ban már a Forma-3 és az idén a Forma-2 bajnoki címét is elnyerte. A következő szakasz, amely valószínűleg a legfontosabb és legnehezebb, a Forma-1. Bebizonyította, hogy valóban képes a legtöbbet kihozni az autóból.” – mondta Jean Todt.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!