KezdőlapBulvárA meleg párnak 24 órája volt eldönteni, hogy örökbe fogadnak-e egy kislányt,...

A meleg párnak 24 órája volt eldönteni, hogy örökbe fogadnak-e egy kislányt, aki nagy eséllyel betegen születik

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A meleg párnak 24 órája volt eldönteni, hogy örökbe fogadnak-e egy kislányt, aki nagy eséllyel betegen születik – egyetértettek abban, hogy mindenképpen szeretetet érdemel.

Richard Kocher és Brian Roth tudták, hogy szülők akarnak lenni, és az örökbefogadás mellett döntöttek, tudván, hogy így egy rászoruló gyereknek is segíthetnek otthonra találni, miközben teljesítik az álmukat.

Meglepődtek, amikor az örökbefogadási ügynökség mindössze 3 hónap után felvette velük a kapcsolatot, mivel nem számítottak ilyen gyors válaszra, de a legnagyobb meglepetés még hátravolt.

2014-ben éppen Kanadában vakációztak, amikor megszólalt a telefon, és megtudták, hogy egy édesanya őket választotta kislánya örökbefogadó szüleinek. Ugyanakkor azt is közölték velük, hogy a kislány nagy valószínűséggel egészségügyi problémákkal születik majd, értelmi vagy testi fogyatékosságokkal. Ez a fejlemény váratlanul érte a párt.

„Sok kérdésünk volt: tudunk-e olyan gyereket nevelni, aki több időt és odafigyelést igényel? Elég jók lennénk-e ennek a gyereknek? Hogy változtatná meg ez az eredeti álmainkat a szülővé válásról?” – magyarázta Kocher.

A baba születéséig mindössze két hét volt hátra, és 24 órát kaptak a döntésre. Mivel még mindig sok kérdésük volt, úgy döntöttek, elmennek síelni, mielőtt végleges választ adnak, és alaposan átgondolják a helyzetet. Elgondolkodtak azon, miről kellene lemondaniuk, ha a gyerekük valóban betegen születik.

Mindig is arról álmodtak, hogy együtt sportolnak majd, és szerették volna, ha elvégezheti a középiskolát, mint minden gyerek. De tudták, hogy mindez egyáltalán nem biztos, ha a kislányuknak valamilyen fogyatékkal kell élnie. Tanácsot kértek barátoktól, családtagoktól és orvosoktól, és végül olyan felismerésre jutottak, ami minden kételyüket felülírta.

„Az örökbefogadás arról szól, hogy mi a legjobb a gyereknek, nem pedig a szülő álmairól és fantáziáiról. Az igazság az volt, hogy ennek a kislánynak olyan szülőkre volt szüksége, akik szeretni fogják őt, bármi is történjen” – mondta Kocher.

Felhívták az ügynökséget, és közölték, hogy örökbe fogadják a babát. Tudták, hogy valószínűleg nem lesz könnyű dolguk, de úgy érezték, készen állnak a kihívásra. A baba nagyon kicsi volt, amikor megszületett, de egyébként teljesen egészséges.

A párnak még így is sok félelme volt, és számos orvosi vizsgálatra elvitték a kislányt, de legnagyobb örömükre minden a legnagyobb rendben volt.

„Sokkos állapotban, örömmel és némi egészséges félelemmel tértünk haza a kórházból. Minden ezt követő orvosi vizsgálaton megállapították, hogy egy tökéletesen egészséges, jóllehet nagyon kicsi lányunk van” – mondta Kocher.

Kocher és Roth büszkék voltak a döntésükre, és teljes mértékben a lányuknak szentelték magukat. Azóta már együtt járnak síelni Kanadába, oda, ahol minden elkezdődött.

„Még mindig minden évben visszamegyünk családként ugyanabba a síparadicsomba. Egy sífelvonó előtt köteleztük el magunkat, hogy egy család leszünk, és azóta is együtt megyünk fel ugyanarra a hegyre” – magyarázta Kocher.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet