KezdőlapBulvárA nő a hajával együtt az önbizalmát is elveszítette - a bámulatos...

A nő a hajával együtt az önbizalmát is elveszítette – a bámulatos átalakulástól örömkönnyekben tört ki

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Karen haja gyakorlatilag egyik napról a másikra változott meg – addig viszonylag dús haja váratlanul elkezdett elvékonyodni, és jól kivehető kopasz folt jelent meg a fején. Ez a fizikai változás mentálisan is megviselte a nőt, elveszítette az önbizalmát, és úgy érezte, ez az állapot az egész élete felett átveszi az irányítást.

„Néha nagyobb karakternek mutatom magamat, mint amilyen vagyok, csak azért, hogy eltereljem a figyelmet arról, ami a fejemen történik” – magyarázta, hozzátéve, hogy az is gyakran előfordul, hogy elsírja magát, különösen olyankor, amikor egyedül van.

„Csak most tudatosult bennem, hogy nem csak arról van szó, hogy érzem magamat mások társaságában, hanem arról, hogy érzem magamat a saját bőrömben” – mondta Karen könnyek között egy interjúban, közvetlenül azelőtt, hogy felkeresett volna egy fejbőr specialistát.

A nő a hajával együtt az önbizalmát is elveszítette - a bámulatos átalakulástól örömkönnyekben tört ki
Fotó: TLC/YouTube

„Ahhoz, hogy az a magabiztos ember legyek, aki lenni szeretnék, és akinek lennem kellene, sok hajra lenne szükségem. Ez hatalmas változást jelentene a közérzetemben” – tette hozzá a nő.

Karen felkereste Eva Proudman specialistát, aki megállapította, hogy a nő az alopecia, vagyis a foltos hajhullás egyik fajtájától veszítette el a haját. Az androgén típusú alopecia a hajhagymák működésének fokozatos, progresszív romlásával, illetve a hajszálak növekedési fázisának rövidülésével jár együtt.

A hajhullás és kopaszodás többé-kevésbé jól meghatározott mintázatot követ, és a férfiaknál főként a fejtetőt, illetve a fejbőr homlokhoz közeli részeit érinti. A nők esetében a hajhullás az egész fejbőrre kiterjed, de csak ritkán vezet teljes kopaszodáshoz. Ez az alopecia egyik leggyakoribb és legismertebb típusa.

A nő a hajával együtt az önbizalmát is elveszítette - a bámulatos átalakulástól örömkönnyekben tört ki
Fotó: TLC/YouTube

Karen nagyon megijedt, amikor először meghallotta a diagnózist, mert az alopeciáról tudta, hogy sokszor visszafordíthatatlan folyamat, és nincs ismert gyógymódja. Az ő esetében azonban volt megoldás – az orvos egy olyan szer használatát javasolta, ami a fejbőrbe masszírozva akár 30%-kal is dúsabbá teheti a hajat.

„Miután megadjuk a páciensnek a szükséges információkat és tényeket, örömmel fogadják azt a hatalmat és irányítást, amit végre átvehetnek valami felett, ami eddig irányította őket. Most végre megfordíthatják a helyzetet” – magyarázta Proudman.

Ez valóban így is történt. Karen már az első kezelés után láthatóan optimistább volt, és miután a következő alkalommal már szemmel látható volt a javulás, a nő az önbizalmát is visszanyerte. Amikor az orvos megmutatta a hajáról készült újabb felvételeket, Karen alig akart hinni a szemének, és örömkönnyekben tört ki.

„Ez teljesen felszabadított, visszatért az életkedvem, csodálatos érzés, egyszerűen hihetetlen” – mondta.

Neked hogy tetszik Karen új haja?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet