KezdőlapBulvárA nő anyósa nem hajlandó betartani a szabályokat, amiket születendő gyerekével kapcsolatban...

A nő anyósa nem hajlandó betartani a szabályokat, amiket születendő gyerekével kapcsolatban hozott, és a helyzet kezd egyre jobban elmérgesedni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A leendő édesanya azt mondja, komoly vitába keveredett az anyósával, miután bejelentett néhány szabályt, amit minden családtaggal szeretne betartatni az újszülött körül, és jelenleg egyáltalán nem is beszélnek egymással.

A nő a Reddit-en elmesélte, hogy a férjével hoztak néhány alapvető szabályt elsőszülött kisbabájuk látogatásával kapcsolatban a rokonok számára, de az anyósa nem értett egyet ezekkel, és valóságos „dührohamot” kapott, amikor közölték vele, mit várnak tőle.

A leendő szülők minden családtagtól elvárják az általuk hozott szabályok betartását, ezek közé tartozik például, hogy hagyniuk kell nekik egy kis teret, és nem mehetnek utánuk, amikor átmennek a másik szobába tisztába tenni vagy éppen megetetni a babát. Azt is szeretnék, hogy hozzátartozóik pár naponta Covid-tesztet végezzenek, és mindig viseljenek maszkot a baba körül.

Ami pedig a közösségi médiát illeti, nem akarják, hogy olyan képeket tegyenek közzé a gyerekükről, amit ők nem hagytak jóvá.

A nő azt állítja, az anyósa teljesen kiborult ezektől a szabályoktól, és azt mondta, „minden joga megvan hozzá, hogy lecserélje az unokája piszkos pelenkáját és megetesse őt”.

A leendő édesanya azonban nem így gondolja: „Nem érhet piszkos kézzel a kisbabámhoz, és nem etetheti meg őt, amikor még egészen kicsi (egy újszülöttről beszélünk). A Covid-teszthez azért ragaszkodtam, mert korábban tudatosan kitett minket és más családtagokat a Covidnak, TUDTA, hogy közvetlen kontaktnak számít, de egyáltalán nem érdekelte. Ezért mostantól az én akaratomnak megfelelően Covid-teszteket fog végezni. És mindig maszkot fog viselni, amikor meglátogatja a babát” – írta.

A nő azt is hozzátette, hogy az anyósa szerinte túlzásba esik a közösségi oldalakon, és nem akarja, hogy képeket osszon meg a kisbabájáról.

„Nem akarom, hogy furcsa emberek lássanak képeket az újszülött gyerekemről. Szóval 100%-ban ragaszkodom ezekhez a szabályokhoz, és ha ez nem tetszik neki, az az ő baja” – jelentette ki.

Elmondta, hogy korábban már többször is előfordult, hogy az anyósa kibeszélte a háta mögött, és rosszindulatú pletykákat terjesztett róla, és azután is folytatta ezt, hogy figyelmeztette, tud a dologról, és nem szeretné, ha újból előfordulna.

Bár nem fogja megtagadni anyósától az unokája látogatásának jogát a férje iránti szeretetből, úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kommunikál vele, mivel túl sok stresszt hoz az életébe.

A fórum felhasználói megértőek voltak a leendő édesanyával, a legtöbben egyetértettek abban, hogy joga van meghozni a saját szabályait a saját otthonában, és többen tanácsokat is adtak, hogy érheti el, amit akar.

„Csökkentsd le a látogatási időt. Vedd el a telefonját, amikor belép a házba – különben biztos lehetsz benne, hogy képeket készít, amiket aztán később megoszt.” – írta az egyik válaszadó.

„Ezek mind nagyon ésszerű szabályok. Vedd csak rá, hogy mosson kezet, és tartsa a telefonját a táskájában” – tette hozzá egy másik hozzászóló is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet