Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A vörösiszap katasztrófa sok száz embert tett földönfutóvá, mindenüket elvesztették. S ami a legborzasztóbb: kilenc életet is követelt a tragédia. Elvis Chubby, azaz Pál Csaba rokonai Devecseren élnek. Az Elvis imitátor barátai segélykoncertet szerveztek.

A hazai rock and roll zenészek és a köréjük csatlakozó rajongói illetve baráti kör mindig is összetartott, figyeltek egymásra, örömben és bajban is együtt voltak. Most sincs ez máshogy, hiszen első szóra igent mondtak, amikor meghallották: Pál Csaba családjának segítségre van szüksége.

Csabáról – vagy ahogy szakmai körökben ismerik, Elvis Chubby – érdemes tudni, hogy hazánk egyik legkiválóbb Elvis imitátora, aki 2007-ben versenyt is nyert. Profi előadó, a Király dalainak kiváló ismerője, s nem mellesleg igazi mókamester, profi dobos, nagyszerű barát.

Rokonait sem kerülte el a pusztító iszapár, s joggal aggódik, hogy mi is lesz most velük. Ám ahogy sokan, ő sincs egyedül, hiszen pályatársai, zenész kollégái és ismerősei összefogtak, s október 20-án egy jótékonysági Elvis Estet tartanak a Széchenyi Kertben. Ott, ahol a Pedrofon zenekar minden szerdán fergeteges rock and roll bulit tart. Így nem meglepő, hogy a szervezésben oroszlánrészt vállal Kosztolicz „Pedró” Péter, a Pedrofon zenekar vezetője.

–        Ahogy meghallottam mi történt, rögtön tudtam, hogy a saját eszközeinkkel segítenünk kell a tragédia elszenvedőinek. Ráadásul jó barátunk és kedves kollegánk, Pál Csaba rokonsága is érintett a katasztrófában. Elvis by Fly és Kurucz „Tibu” Tibor barátom ötlötte ki, hogy szervezzünk egy jótékony Elvis Estet, ahol a teljes bevételt Csaba családjának adnánk át. Örömmel látom, hogy ahogy a jóban, a rosszban is számíthatunk egymásra a rock and roll körökön belül, hiszen akiket hívtam, mind igent mondtak, s ez roppant jó érzéssel tölt el. – mondta el Pedró.

A felkért művészek névsora pedig sokkal hosszabb annál, hogy mindenkit felsoroljunk, ráadásul folyamatosan növekszik még azok száma, akik szívügyüknek tekintik, hogy segítsenek Elvis Chubby rokonain. Néhány név kedvcsinálónak: a Pedrofon, Elvis by Fly és Tibu, valamit a RollSkate Boogie tagjai, Danis Zoltán, Cactus, Jerry Lee Bence és Neon mindenkit szeretettel vár és hív, hogy október 20-án, este 8 órakor a belépőjegy megváltásával most ne csak egy nagyszerű buli, hanem egy jótékonysági akció részesei legyenek.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!