KezdőlapBulvárA tanító azt mondta a kisfiúnak, a körömlakk csak lányoknak való. Az...

A tanító azt mondta a kisfiúnak, a körömlakk csak lányoknak való. Az apa reakciója aranyat ér!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Manapság már óriásit változott a világ, és olyan dolgok válnak elfogadhatóvá, melyek néhány évtizeddel ezelőtt még totálisan tabuként működtek, vagy annál is rosszabb: életekbe kerültek.

Az, hogy elszakadunk a hagyományoktól, hogy a nemek közötti különbségek elmosódnak, hogy mások az elvek, melyeket ma helyesnek vallunk, nem feltétlenül rossz. De vajon van egy olyan szint, melyen már nem lenne szabad túllépni? És ha igen, melyik lenne az?

Christian Shearhod egy népszerű vlogger, akinek közel egymillió követője van a TikTok-on. Ő egy teljesen szabad szellem, tetoválásokkal és menő frizurával. Los Angelesben él a háromtagú családjával, melyben az alternatív hangulat uralkodik. Nemrég a férfi megosztott egy érdekes iskolai történetet, ami igazi oktatóanyaggá vált a közösségi médiában.

Christian fia, Ashton 3 éves. Régóta vonzódik a fényes körömlakkokhoz, és a színek terén is azt viseli, amihez kedve van. A szülei etéren nem szabtak korlátokat neki, nem nevelték kimondottan fiús elvek szerint, annál inkább fontosabb számukra, hogy a gyermekük megtapasztaljon, kipróbáljon dolgokat, és az alapján hozzon döntést, mit kedvel, és mit nem.

Egy nap azonban Ashton „nagyon ideges” volt, amikor az oviból hazafelé indulva beült az autóba. A szüleinek sikerült kicsalogatniuk belőle, hogy a tanítója azt mondta neki, ne viseljen többé körömlakkot, mert az „csak a lányoknak való”.

Amikor ezt meghallotta, Christian első reakciója az volt, hogy dühbe gurult. De végül sikerült lehiggadnia, mert abban hisz, hogy a megbeszélés előbbre visz az indulatoknál. Ezért úgy döntött, találkozót kér a tanárnőtől, de csak azután, hogy egyenesen a körömszalonba viszi a fiát egy átfogó manikűr-pedikűrre.

„Nem voltam igazán mérges, csak el akartam menni, hogy kifejezzem az aggodalmamat, és beszéljek a tanárával, és azt mondjam, hogy ’hé, mi ezt nagyon élvezzük, szóval ne mondj ilyet’” – fejtette ki Christian.

„Ha a fiam el akar menni és élvezni akar valamit, én támogatom. Azt akarom, hogy mindig szabadon fejezze ki magát, és olyan dolgokat csináljon, amit élvez, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak. Csak arra tanítom, hogy fogadja el magát azért, amit élvez, és fogadjon el másokat is” – tette hozzá az édesapa.

„A körömfestés nem jelent egyet vagy mást, és egy ruha viselése sem jelent egyet vagy mást. Ez művészet és kézművesség, és játék, mint a színház. Ez a szórakozás, tudod? Amit ebben a korban kellene csinálniuk. Nem azon kellene aggódniuk, hogy ez nekik való-e? Ez nekem való? Ez az egyetlen alkalom az életben, amikor igazán szabad lehetsz, hogy önmagad legyél, szűretlenül, és élvezd, amit csak akarsz” – fogalmazott Christian.

A férfi végül arra kérte a tanárokat, hogy legyenek „egy kicsit szabadabbak”, és ismerjék fel, hogy „a világ változik”. Arra buzdítja őket, hogy engedjék meg és bátorítsák az önkifejezést, hogy a gyerekek minél tovább fiatalok és gondtalanok maradhassanak.

A fenti eset továbbá egy másik fontos dologra is rávilágít, melyet érdemes lenne megfontolni és elraktározni: ne ítélkezzünk a másik felett csak azért, mert valamilyen szempontból más, mint amit mi képviselünk. Mindannyian különbözőek és egyediek vagyunk, és ez így van jól.

@mr.shearhod

♬ Pretty Girls Walk – Big Boss Vette

Fotók: TikTok, mr.shearhod/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet