KezdőlapBulvárA tűzoltó édesapa kimentette kétéves kisfiát a tóból, de 5 nappal később...

A tűzoltó édesapa kimentette kétéves kisfiát a tóból, de 5 nappal később mégis elveszítette őt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Georgia állambeli Bremenből származó tűzoltó mindent megtett, hogy megmentse kétéves kisfiát a vízbefulladástól. 30 percig próbálta újraéleszteni őt, miközben a mentőkre vártak, és ezzel esélyt adott neki a túlélésre, de végül mégis elveszítette őt.

Josh Ingram tűzoltó és családja oklahomai hétvégi házukban töltötték a hétvégét egy tó partján. Július 17-én, vasárnap elkezdtek összepakolni, hogy hazainduljanak, és miközben a szülők az útra készülődtek, kétéves kisfiuk, Briggs, a közelükben játszott.

Fotó: Facebook

Josh azonban váratlanul észrevette, hogy a fia már nincs mellette, és a következő pillanatban megpillantotta őt a tóban. Amilyen gyorsan csak tudta, kimentette őt a vízből, és elkezdte újraéleszteni, de a családnak fogalma sem volt róla, mennyi ideig lehetett a kisfiú a vízben.

Az édesapa 30 percig végzett újraélesztést a fián, amíg a mentők megérkeztek. Briggs lassan lélegezni kezdett, és stabilizálódott az állapota. A kórházban idővel agyi aktivitást is mutatott, és az orvosok nyugtatókat adtak neki, hogy pihenni tudjon.

Az ehhez hasonló balesetek okozta trauma hatására azonban megduzzadhat az agy, és a duzzanat mértéke meghatározza a helyzet súlyosságát. Ezért az Ingram család felkeresett egy specialistát, és a szülők abban reménykedtek, hogy az orvos jó hírekkel szolgál majd.

Fotó: Facebook

Briggs édesanyja, Meshea Hurston Ingram még egy képet is megosztott fiukról, a következő szöveggel: „Realista vagyok, csodákat várok.”

De miután 5 napig imádkoztak Briggs teljes felépüléséért, a kétéves kisfiú végül elveszítette a küzdelmet. Briggs július 22-én, pénteken vesztette életét.

A szomorú hírt a tűzoltóság is megosztotta egy közleményben: „Fájdalommal tölt el testvérünk és barátunk, Josh Ingram kapitány és családja vesztesége” – állt a közleményben.

Fotó: Facebook

Briggs édesanyja, Meshea pedig egy újabb megható bejegyzést osztott meg a Facebookon, fia emléke előtt tisztelegve.

„A szavak cserbenhagynak, de Isten nem… A szívfájdalom elviselhetetlen, de Isten a mi menedékünk és erőnk” – írta.

Josh is megosztotta a felesége bejegyzését, és hozzátette: „Nem találok más szavakat, mint hogy szeretlek, haver.”

A család rengeteg támogatást kapott a helyi közösségtől és a tűzoltóságtól, még egy GoFundMe oldalt is létrehoztak, ahol eddig már több mint 20 ezer dollár gyűlt össze.

Fotó: Facebook

Bár Briggs életét nem sikerült megmenteni, az Ingram család minden szülőnek azt tanácsolja, hogy tanulják meg az elsősegélynyújtás és újraélesztés alapjait, mivel egyértelműen látták ennek fontosságát. Josh rendelkezett ezzel a tudással, és így legalább egy esélyt adhatott a fiának a túlélésre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet