Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

5 évtizeddel zenei karrierje indulása után Neil Diamond elkészítette álmai lemezét “Dreams” címmel. A Sony Music november 8-án jelenteti meg azt a 14 dalból álló korongot, mely Neil kedvenc rockdalait tartalmazza.

“Sosem tudhatod, mennyi időd van még hátra, és ezek a dalok már 40 éve vártak arra, hogy felvegyem őket” – meséli a közel 70 éves legenda.

A főként dalszerzőként és színpadi előadóként ismert Diamond a “Dreams”-en megcsillantja jellegzetes énekesi adottságait.

Az albumon olyan dalok is helyet kaptak, melyek nagy hatással voltak Neilre amíg Brooklynban nevelkedett. A “Let It Be Me” az Everly Bros. által vált híressé 1960-ban. A hallgató valódi időutazást él át Diamonddal és az ő gyönyörű “Blackbird” és “Yesterday” című The Beatles feldolgozás dalaival, valamint Leon Russell klasszikusával, az “A Song for You”-val vagy Gilbert O’Sullivan szívmelengető “Alone Again (Naturally)” és Bill Withers “Ain’t No Sunshine” című nótáival, és más, egyéb jól ismert slágerekkel a ’60-as és ’70-es évekből.

Diamond továbbá olyan, eddig rejtett kortárs gyémántokról is lerántja a leplet, mint a “Don’t Forget Me” Harry Nilssontól, vagy Randy Newman “Feels Like Home”-ja és a szomorú “Losing You”.

Neil egészen a gyökerekig visszamegy ezen az albumon, Glenn Frey és Don Henley “Desperado” című dalát egyetlen gitár kíséretében énekli, valamint Leonard Cohen hires dalának, a “Hallelujah”-nak egy lélegzetelállító előadása is felkerült a lemezre.

Diamond még saját dalának újrafeldolgozását is elkészítette: örökzöld slágerét, az “I’m a Believer”-t eredetileg 1966-ban a Monkees számára komponálta, most ez is része a “Dreams”-nek.

“Neil több olyan dalt előad, amik mindig is a kedvencei közé tartoztak, számunkra pedig teljesen egyértelmű, hogy az azonnal felismerhető, egyedi hangjának köszönheti vitathatatlan sikerét és azt, hogy a pop- és rockzene egyik legkedveltebb művésze” – mondja Steve Barnett, a Columbia Records elnöke. “Az ő dalválasztásai hűen tükrözik csodálatát a dalszerzői képességek iránt, míg fenséges vokáljai felfedik legmélyebb kötődéseit magához a zenéhez. A “Dreams” egy nagyon fontos adaléka Neil elképesztő repertoárjának.”

A közel 50 évre nyúló karrierje alatt Neil Diamond több mint 128 millió albumot adott el világszerte. Elképesztő, 37 Top 10-es kislemezt és 16 Top 10-es albumot tudhat magáénak. Utolsó stúdióalbuma a “Home Before Dark” 2008-ban jelent meg, és nemcsak az amerikai listákon, világszerte első helyen debütált. 2009-es DVD-je, a “Hot August Night/ NYC,” dupla platinalemez lett! A Grammy-díjas előadó Diamond a Songwriters Hall of Fame tagja, és a Sammy Cahn Lifetime Achievement Award tulajdonosa, mely az egyik legmagasabb elismerés dalszerzők részére. Diamond emellett Golden Globe-díjas és 12 Grammy-jelölést is magáénak tudhat, valamint 2009-ben a NARAS kitüntette a MusiCares Person of the Year elismeréssel.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!