KezdőlapBulvárAlicia Silverstone elárulta, hogy még mindig együtt alszik 11 éves fiával: "Szerető...

Alicia Silverstone elárulta, hogy még mindig együtt alszik 11 éves fiával: „Szerető anya vagyok”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alicia Silverstone az Ellen Fisher Podcastban beszélt nevelési módszereiről és kapcsolatáról 11 éves fiával, Bear Jareckivel. A 45 éves színésznő azt mondja, szerető és természetes anyuka, aki egyáltalán nem fél kimutatni az érzéseit.

Silverstone azt is bevallotta, hogy a nevelési elvei közt szerepel néhány szokatlanabb dolog is, de őt egyáltalán nem zavarja, ha mások nem értenek egyet a módszereivel. „Bear és én még mindig együtt alszunk. Tudom, hogy bajba kerülök azért, hogy ezt elmondtam, de nem igazán érdekel” – mondta, hozzátéve, hogy teljes mértékben a természetesség híve, ami az anyaságot illeti – írja a Upworthy.com.

„Csak azt teszem, ami természetes. Természetes anyuka vagyok, hiszek a szeretetben és a természet erejében. A társadalmunk pedig fél a természettől és a szeretettől” – magyarázta.

A színésznő azt is elárulta, hogy fia esetében az úgynevezett eliminációs kommunikáció módszerét alkalmazta, ami azt jelenti, hogy a gyerek ürítés előtti jelzéseit megfigyelve amennyire lehet, kiiktatta a pelenkahasználatot. Azt mondta, viszonylag későn kezdte el alkalmazni a módszert, amikor Bear 6 hónapos volt, de sikerült elérnie, hogy 8 hónapos korára majdnem teljesen leszoktassa a pelenkáról.

Elmagyarázta, hogy minden alkalommal WC-re ültette a kisfiát, miután evett, vagy aludt, mert ilyenkor a legvalószínűbb, hogy a babának ürítenie kell.

„Szóval ez két egyszerű jelzés, ami nagyon gyakran előfordul, mert a babák gyakran felébrednek, és sokat esznek. Ezért, ha ilyenkor megvécézteted őket, legalább felére csökkentheted a pelenkahasználatot” – magyarázta.

Hozzátette, hogy azért időnként használt textilpelenkákat, például amikor repülőgépen utaztak, vagy amikor a fia aludt. De az idő nagy részében próbált odafigyelni a jelzésekre.

„Az egyik ilyen jelzés nagyon szórakoztató volt, mert olyan volt, mintha flörtölt volna velem, megvillantott egy kis mosolyt, ami valójában azt jelentette, hogy pisilnie kell. A lényeg, hogy a babák jelzik, ha üríteniük kell.”

Bear apja, Christopher Jarecki eleinte nem rajongott a módszerért, „hippi baromságnak” tartotta, de aztán ő is megszerette.

Silverstone kifejtette, hogy nem ért egyet azzal, ahogy a legtöbb szülő bilizésre szoktatja a gyerekeit. Szerinte eleve az a probléma, hogy ilyenkor a gyerekeknek meg kell tanulniuk teljesen másképp csinálni valamit, amit már csecsemőkoruk óta tudnak, és ez nehéz lehet nekik. A szülőknek azonban kényelmesebb hagyni, hogy a baba pelenkába ürítsen, mint folyton a jelzésekre figyelni, ezért kitartanak emellett a szokás mellett, annak ellenére, hogy ez kényelmetlen a gyereknek – mondta a színésznő.

Alicia Silverstone nevelési módszere más ponton is eltér a megszokottól. Azt mondta, Bear már 5 éves korában látta a Clueless című filmet, amiben édesanyja játszotta a főszerepet. Egy szabadtéri vetítésen vettek részt, és Bear nagyon élvezte.

„Olyan fiatal volt, és szerintem nem helyénvaló, hogy egy 5 éves gyerek megnézze azt a filmet, de ő szerette. De volt egy dolog, amire akkoriban rászokott, mindig megpróbált megcsókolni, úgy értem szenvedélyesen megcsókolni, mert ezt látta a filmben” – idézte fel a színésznő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet