Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Izgalmas, ahogyan a Magyar Televízió Hogy volt?! című, vasárnap délutáni műsora július 25-én megidézi az 1966-os esztendőt. Azokból a felvételekből válogatva, amelyek a legemlékezetesebbek, s legérdekesebbek voltak.

Hogy is volt? India miniszterelnökévé választották Indira Gandhit, a Luna-9 szovjet automatikus űrállomás leszállt a Holdra, a budapesti Városligetben megnyílt a Közlekedési Múzeum. Ez mind 1966-ban történt! Hogy milyen nagy események voltak még, arról már a főszereplők személyesen mesélnek a stúdióban, miként is emlékeznek például az első Táncdalfesztiválra, az első magyar aranylemez megszületésére, a magyar-brazil 3-1-es vb-meccsre, a budapesti atlétika EB-re, illetve a Hideg napok, a Sikátor és egyéb nagyszerű filmek születésére. Vendégek ugyanis a műsorban: Kovács Kati, Aradszky László, Mészöly Kálmán, Kulcsár Gergely és Koncz Gábor.

Mészöly Kálmán például elárulta, hogy mielőtt focista lett, artistának készült. Kiderült, hogy akkoriban nagyon jóban voltak a focisták, színészek, énekesek, együtt jártak az éjszakába bulizni. Meszöly még azt is elmeséli, hogy a 3-1-es magyar-brazil győztes meccs után a Beatles személyesen gratulált nekik. Koncz Gábor visszaidézi, hogyan vette meg az első Wartburgját, azt sem titkolja, hogy tényleg a nők bálványa volt. Megsúgja még, hogy akkoriban valami nagyon fontosat megtanult a színészetről Törőcsik Maritól. Kovács Kati az első Táncdalfesztivál meghirdetésekor még vidéken élt, és az egészségügyi pályán tervezte a jövőjét. Az otthon, a munka mellett elégedetten, nyugodtan énekelgetett magának. Amikor hívták, először el sem akart menni, aztán persze megnyerte a fesztivált!

Nosztalgiázzon az MTV-vel!

Hogy volt?! – július 25., 13.30, m1


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!