KezdőlapBulvárAz anya világra hozza babáját, bár tisztában volt vele, hogy lábak nélkül...

Az anya világra hozza babáját, bár tisztában volt vele, hogy lábak nélkül és egy karral születik majd: „Számomra ő tökéletes”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az angol törvények lehetővé tették, hogy Rosie döntsön fia jövőjéről, miután megtudta, hogy súlyos fogyatékossággal születik majd. A nő azonban ennek ellenére úgy döntött, nem szakítja meg a terhességet. „Bájos kisfiúként” írja le kisfiát, aki gyorsan növekszik.

Ma már több országban, különösen Észak-Európában, léteznek törvények, amelyek megadják az anyának a lehetőséget, hogy megszakítsa a terhességet abban az esetben, ha a magzat valamilyen fejlődési rendellenességgel, fogyatékossággal rendelkezik.

Bár ez a döntés rendkívül nehéz lehet, sokak szerint megkímélheti a születendő gyereket a méltóság nélküli élettől.

Fontos megérteni, hogy ebben a helyzetben a döntés nem az orvosok, hanem az édesanya kezében van.

Rosie Higgs, egy 29 éves londoni nő pontosan ezzel a döntéssel szembesült. Alig pár hónapja volt terhes, amikor az orvosa közölte vele a rossz hírt, hogy egy fejlődési rendellenesség, az amnion köteg szindróma miatt, a gyermeke egy vagy több hiányzó végtaggal jön majd világra.Nemsokára már biztosabbat is tudtak: Henry lábak nélkül, és egyetlen karral születik majd. Az édesanyának ezen a ponton alaposan át kellett gondolnia, milyen életet kínál a fiának. Hosszas gondolkodás után azonban úgy döntött, mindenképpen világra hozza a kisfiát, mert úgy érezte, ez az egyetlen helyes döntés.

„Számomra ő tökéletes. Nem volt kérdés, hogy megtartom-e, függetlenül attól, hogy milyen tanácsokat kaptam. Ügyesen fel tud venni dolgokat, ami igazán elképesztő. Nagyon jól fejlődik. Henry boldog kisbaba, szeret az etetőszékében ülni, de nagyon óvatosnak kell lennünk. Nem tud járókát használni, mert nincsenek alsó végtagjai” – mondta Rosie.

Henry valószínűleg kihívásokkal teli élet elé néz. De édesanyja és családja lelkesedéséből egy valami már most világosan látszik: szerettei támogatására mindig számíthat majd.

„Peter és én úgy döntöttünk, hogy Henry megérdemel egy esélyt. Peter mindenben támogatott, és minden döntést közösen hoztunk meg. Tudtuk, hogy nem akarjuk megszakítani a terhességet. Mivel minden nap speciális igényű gyerekekkel foglalkozom, tudtam, hogy Henry rendben lesz” – mondta Rosie.

Fotó: YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet