KezdőlapBulvárAz anyuka a válása után elhagyta két gyerekét - 7 évvel később...

Az anyuka a válása után elhagyta két gyerekét – 7 évvel később a szemükbe néz, hogy magyarázatot adjon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Miután a férje elvált tőle, a nő egy napon eltűnt 9 éves lánya és 5 éves fia életéből, és a gyerekeknek fogalmuk sem volt róla, mi történhetett. Az évek során szívhez szóló leveleket írtak az édesanyjuknak, mígnem 7 évvel később végre újból találkozhattak vele, és elmagyarázta nekik, miért tűnt el az életükből.

Daisy és Kris egy napon arra ébredtek, hogy az édesanyjuk, Misty, elhagyta őket. Miután az egész házat átkutatták, az apjukhoz, Jimhez fordultak vigaszért. Sírva kérdezgették az tőle, hol van az édesanyjuk, és amikor megértették, hogy elhagyta őket, és valószínűleg többé nem is jön vissza, összetört a szívük.

Jim mindent megtett, hogy megnyugtassa a gyerekeit, de az édesanyjukat nem tudta pótolni. Daisy és Kris hamarosan elkezdték magukat hibáztatni, azt hitték, bizonyára nem voltak elég jók, és az édesanyjuk már nem akart velük élni.

Fotó: YouTube

A 9 éves Daisy ráadásul kénytelen volt idejekorán felnőni, hogy gondoskodni tudjon 5 éves öccséről. Ahelyett, hogy más vele egyidős gyerekekhez hasonlóan játszott volna, a kislány a testvérének szentelte minden idejét.

Jim kétségbeesésében végül felvette a kapcsolatot Oprah Winfrey-vel, aki meghívta a családot a műsorába, és megpróbált elbeszélgetni a gyerekekkel, akik keservesen sírtak, miközben az édesanyjukról beszéltek. Az akkor 11 éves Daisy felolvasott egy levelet, amit az anyukájának írt, és amiben ez állt: „Kedves anya, nagyon hiányzol… Hiányzik, hogy sütit süssünk együtt, családként, és hogy segíts a házi feladatokban. Még mindig szeretlek, anyu, de amiatt, amit a múltban tettél, már nem szeretlek annyira, mint régen.”

A gyerekek M. Gary Neuman pszichoterapeutával is elbeszélgettek, aki megállapította, hogy valóban önmagukat hibáztatják, és mindent megtettek annak érdekében, hogy megpróbálják visszahozni őt. Kris egy alkalommal elmondta, hogy vett az édesanyjának egy hamis gyűrűt, de ő nem akarta azt. Daisy pedig a lehető legcsinosabban öltözött fel, abban a reményben, hogy Misty így visszatér hozzájuk.

Fotó: YouTube

Krisnek nem voltak élénk emlékei az édesanyjáról, de nagyon hiányzott neki, és egy megható levélben a kisfiú így fogalmazott: „Amikor arra gondolok, hogy te meg apu nem éltek együtt, nagyon szomorú leszek. Nem értem, miért váltatok el. Néha arról álmodom, hogy apa szomorú. Arról, hogy nem vagy a közelében. Bárcsak ne váltatok volna el.”

Öt évvel azután, hogy először szerepeltek Oprah műsorában, Daisy és Kris visszatért, miután a műsor producerei úgy gondolták, hogy megtalálhatják Mistyt. A nő egy közeli börtönben ült, miután nem fizette a gyerektartást, és hamis pénzügyi dokumentumokat mutatott fel.

Írt egy levelet Jimnek, amiben beszámolt a helyzetéről. Oprah végül összehozott egy találkozót a gyerekek és az anyjuk között. Mielőtt sor került volna a találkozóra a börtönben, a műsorvezető megkérdezte Daisyt, mire számít, és mit vár ettől a naptól. „Tudnom kell, miért tette, amit tett, és hallani akarom a bocsánatkérését, mert megérdemlem” – mondta a lány.

Daisy azt is hozzátette, hogy sok időbe telhet, míg meg tud bocsátani az édesanyjuknak, amiért elhagyta őket. Ekkor már 16 éves volt, és míg az osztálytársai anya-lánya programokat szerveztek, ő egyedül volt. „Én vagyok az egyetlen lány ebben a házban. Mégis hogy kellene így élnem?” – kérdezte. Kris is kiábrándult az édesanyjukból, azt mondta, már nem tekint rá „anyafiguraként”, hiszen nem is ismeri, és lemondott róla. Oprah ezután Mistyvel is elbeszélgetett, de legnagyobb meglepetésére a nő teljesen más történetet adott elő.

Fotó: YouTube

Azt állította, hogy soha nem akarta elhagyni a gyerekeit, de a volt férje nem engedte őt a közelükbe, közben pedig hazudott nekik. „Végig találkozni akartam velük az elmúlt években” – magyarázta könnyek között. Kris végül úgy döntött, nem szeretne találkozni az édesanyjával, de Daisy nemsokára belépett a szobába, és Misty sírva fogadta őt.

Daisy elmondta, hogy 7 év után rendkívül fájdalmas volt újra találkozni az édesanyjával, mert azokra az időkre emlékezett, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá, de nem volt mellette. Azt is felidézte, mennyire kínos volt, hogy az apjának kellett megtanítani őt a „női dolgokra”. „Minden emlékem rólad borzalmas!” – mondta Daisy sírva az anyjának.

Azt is elmesélte, hogy gondoskodnia kellett az öccséről, anyja helyett anyja volt, mert Misty nem tette a kötelességét, ugyanakkor azzal is megvádolta az anyját, hogy megcsalta az apjukat. Misty megpróbálta elmagyarázni a lányának, hogy Jimmel nagyon sok problémájuk volt.

Sírva kért bocsánatot a lányától mindazért a fájdalomért, amit okozott, és elismerte, hogy talán túl könnyen feladta a küzdelmet, de megígérte, hogy ezúttal nem így lesz, és történjen bármi, soha többé nem mond le a gyerekeiről.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet