KezdőlapBulvárAz édesanya azt mondja, „szörnyetegnek” nevezték, amiért lézerrel kezeltette kisfia anyajegyét

Az édesanya azt mondja, „szörnyetegnek” nevezték, amiért lézerrel kezeltette kisfia anyajegyét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Brooke Atkins és a párja, Kewene Wallace az ausztráliai Gold Coast-ból izgatottan várták második gyerekük születését. Amikor Kingsley 2022 júniusában megszületett, a szülők kimondhatatlanul boldogok voltak, de aggodalommal töltötte el őket, amikor néhány perccel később felfedeztek egy nagy anyajegyet az arcán.

Az úgynevezett “port-wine stain” típusú anyajegy, más néven naevus flammeus vagy tűzfolt, általában ártalmatlan, de ha az arcon, különösen a szem felett található, összefüggésbe hozható a vakságot okozó glaukómával és a Sturge Weber-szindrómával, amely görcsrohamokat és más neurológiai rendellenességeket okozhat.

Kingsley esetében sajnos mindkettőt diagnosztizálták, és mivel az ilyen típusú anyajegyek progresszívek, vagyis idővel megnagyobbodhatnak és sötétebbek lehetnek, fennállt a veszélye, hogy a kisfiú később komoly veszélynek lesz kitéve.

A szülők nagyon megijedtek, és tudták, hogy tenniük kell valamit a fiukért, különben a látszólag ártalmatlan anyajegy később végzetesnek bizonyulhat. Az orvosok azt mondták, az egyetlen lehetőség a lézeres kezelés, és a Queenslandi Gyermekkórház bőrgyógyászati ​​és érrendszeri osztályára küldték a családot.

A kórházban közölték a szülőkkel, hogy a lézeres kezelés nem távolítja el teljesen az anyajegyet, de segít megelőzni az érintett felület további károsodását. Brooke és Kewene beleegyeztek a kezelésbe, mivel megértették, hogy ezzel biztosíthatják a legjobb esélyt a fiuknak.

Az orvosok szemvédőt és érzéstelenítőt adtak Kingsley-nek, hogy a beavatkozás előtt elzsibbadjon a szeme környéke. Brooke tudta, hogy nem lesz képes végignézni a kezelést, ezért odakint várakozott, de még ott is hallotta Kingsley sírását, és nem tudta visszatartani a könnyeit. Szerencsére a beavatkozás alig két percet vett igénybe, és az édesapa végig a kisfiú mellett maradt.

Brooke később úgy döntött, megoszt egy videót az eljárásról, és köszönetet mondott mindazoknak, akik adományokat küldtek a Kingsley számár létrehozott GoFundMe oldalon.

A kétgyerekes édesanya azonban nem számított rá, hogy a TikTok videó ilyen erőteljes reakciókat vált ki az emberekből. Sokan kritizálták a döntése miatt, sőt, voltak, akik egyenesen szörnyetegnek nevezték. Brooke megdöbbent a negatív reakciók láttán.

„Őszintén szólva, amikor először elkezdtem olvasni a negatív hozzászólásokat, csak ültem ott körülbelül egy fél óra hosszat, és sírtam” – mondta. Az is bevallotta, hogy a megjegyzéseket olvasva bűntudatot érzett, annak ellenére, hogy tudta, helyesen döntött.

Ugyanakkor pozitív üzeneteket is kapott, amik sokat segítettek. „A testem több mint 70%-át ilyen anyajegy borítja. Bárcsak az én édesanyám is úgy döntött volna, hogy elvégezteti a kezelést, amikor még kicsi voltam. Így 18 évesen kellett átesnem rajta” – írta az egyik felhasználó.

„Ha én lennék a gyerek helyében, én is azt akarnám, hogy az édesanyám minél korábban megtegye ezt, hogy semmire ne emlékezzek. Helyesen döntöttél” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Brooke megerősítette, hogy a párjával nem kozmetikai okokból döntöttek a lézeres kezelés mellett, csak Kingsley egészségét tartották szem előtt, de szülőkként ez volt a legnehezebb döntés, amit meg kellett hozniuk. Hozzátette, hogy az elmúlt hetek megviselték a családot, és csak azt szeretnék, ha az emberek tájékozódnának egy témában, mielőtt kéretlenül véleményt nyilvánítanak, és szörnyetegnek neveznek valakit.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet