KezdőlapBulvárAz édesanya megtudta, hogy a fia tömeggyilkosságra készült, élete legnehezebb döntését hozta...

Az édesanya megtudta, hogy a fia tömeggyilkosságra készült, élete legnehezebb döntését hozta meg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nichole Schubert 2019-ben épp otthonában takarított, amikor megtalálta fia naplóját, amelyben terveket vázolt fel, hogyan fogja először otthon megölni édesanyját, majd megtámadni a washingtoni középiskoláját, ahol akkor 17 éves végzős volt.

“Nagyon leíró volt” – idézte fel Schubert. “Egyszerűen szívszorító volt. Nem, nem igazán akartam tudni a részleteket” – mesélte az anyuka, aki olyant tett, amire kevés szülőnek van bátorsága, feljelentette fiát a rendőrségen.

Nichole ledöbbent, amikor meglátta fia naplójában, hogy mire készül a gyereke. Az anyuka nem sokat rágódott a dolgon, néhány órán belül értesítette a hatóságokat a fiáról és a terveiről. Az anyuka korábban talált egy szerinte házi készítésű csőbombát is a fia szobájában.

“Ő az én gyerekem, én szültem őt, tudod. Nagyon fáj. Még mindig fáj” – mondta a nő, majd hozzátette, nem bánta meg, hogy feljelentette a fiát.

“Az első ösztönöd szülőként az, hogy megvédd a gyermekedet. De azon a ponton úgy éreztem, hogy ha tényleg ilyen dolgokra készül, akkor a börtönben nagyobb biztonságban lenne” – mondta Nichole.

“Ekkor már nem csak rólam és róla szólt a dolog” – tette hozzá. “Egy egész iskoláról volt szó – több száz emberről, több száz gyerekről, gyerekről.”

“Hiszem, hogy életeket mentettem meg” – mondta a Good Morning America-nak.

Nichole Schubert elmondta, hogy továbbra is beszél a családja történetéről, abban a reményben, hogy segít megelőzni egy újabb iskolai lövöldözést vagy hasonló tragédiát.

“Ha van lehetőség arra, hogy akár csak egyet is megmentsünk – egy embert, egy gyereket -, úgy gondolom, megéri” – mondta Nichole.

Miután a rendőrök letartóztatták Nichole fiát, a fiú azt állította, hogy a naplóbejegyzései csak a fantázia szüleményei, nem pedig valós tervek. A fiút végül mentális vizsgálatnak vetették alá, rehabilitációs programra kötelezték és közmunkát kellett végeznie.

„Foglalkozz a gyerekeid dolgaival, még akkor is, ha nekik nem tetszik ez. Márpedig nem fog tetszeni nekik. De szülőként az a dolgunk, hogy tudjuk, mit csinálnak a gyerekeink. Csak légy körültekintő, és figyelj oda a jelekre. A gyerekek általában a tetteikkel jelzik, ha valami nincs rendben” – mondta.

Nichole fia ma már dolgozik, és reméli, hogy nemsokára főiskolára mehet, letartóztatása óta nem szegte meg a törvényt.

Fotó: Good Morning America/YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet