KezdőlapBulvárAzért rabolt ki egy bankot egy férfi, hogy megszabaduljon a feleségétől!

Azért rabolt ki egy bankot egy férfi, hogy megszabaduljon a feleségétől!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A házastársak közötti konfliktus mondhatni elég gyakori “hétköznapi” probléma, azonban ritka az olyan eset, amikor egy férfi azért rabol ki egy bankot, hogy megszabaduljon a feleségétől!

2016-ban egy férfi betört az amerikai Kansas City Bank fiókjába, és kérte a pénztárost, hogy azonnal adja át a bankjegyeket, mert különben lőni fog.

A pénztáros nagyon megijedt, ezért szinte szó nélkül adta át a kasszában lévő összes pénzt, a közel 3.000 dollárt a felfegyverzett férfinak. A rabló ahelyett, hogy egyenesen az ajtó felé rohant volna, leült a recepcióra, mintha valakire várt volna. Ekkor a pénztáros azonnal megnyomta a pánik gombot, és gyorsan elterjedt a hír, hogy valaki éppen kirabolta a bankot.

A rendőrség pillanatok alatt megérkezett a helyszínre, de ahelyett, hogy egy erőszakos bankrablóval találkoztak volna, egy szomorú, idősödő férfit találtak a helyszínen. Amikor a rendőrség megkérdezte, hogy miért rabolta ki a bankot, Lawrence Ripple őszintén azt válaszolta: “Csak azt akartam, hogy minél távolabb legyek a feleségemtől.”

Lawrence súlyos depresszióban szenvedett, és egy komoly szívműtéten is átesett, de a legnagyobb problémája mégis az volt, hogy nagyon idegesítette a felesége. Elmondása szerint egy életen át bosszantotta a nő, és már nem tudta elviselni: “Egy percig sem tudok tovább mellette maradni, ennél már az is jobb, ha börtönbe kerülök”.

Lawrence Ripple a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Tettéért 3 és 20 év közötti börtönbüntetésre ítélték, a férfi azonban a büntetés enyhébb formáját kapta, miután ügyvédje rámutatott az egészségügyi problémáira.

Lawrence hat hónapos házi őrizetet kapott tettéért, ezenkívül 50 órát kénytelen volt a közösség javára dolgozni, és 227 dollárt fizetett a banknak. Ezenkívül 100 dollárt kellett adnia az pénztári alkalmazottnak, kártérítésül.

Úgy tűnik, Lawrence valóban meg akart szabadulni a feleségétől. Elmondása szerint a rablás idején fegyvere volt, a rendőrség azonban csak egy körömvágót és egy fésűt talált nála. A férfi azt is elmondta, hogy a börtönbüntetés inkább a feleségének jelentett volna büntetést, mint neki, és, hogy inkább a 20 év börtönt részesítette volna előnyben a felfüggesztettel szemben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet