Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Magyar Televízió ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs az MTV műsoros területeinek racionalizálása után kinevezte az új kulturális főszerkesztőt. Ahogyan a Programtanács tagjaitól, az új vezetőtől, Bánki Ilonától is azt várja, hogy a válságos és nehéz gazdasági helyzetben egyensúlyban tartsa a köztévében a kulturális és művelődési műsorok arányát.

Medveczky Balázs 2010. augusztus 15-étől Bánki Ilonát bízza meg a kulturális terület vezetésével. „A köztelevízió nehéz anyagi helyzetében sem mondhat le kulturális, művelődési, ismeretterjesztő és tudományos műsorairól. Lehetetlen gazdasági viszonyaink ellenére is próbálunk minőségi alternatívát nyújtani a kereskedelmi csatornákkal szemben” – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök.

A Magyar Televízió mindig kiemelt feladatának tekintette a nemzeti kulturális örökség ápolását, sokszínű bemutatását. A köztévé továbbra is a tájékoztat-szórakoztat-művel hármas alappillérre épít. Nem csupán értéket őriz, hordoz, közvetít – értéket is teremt. „Az értékek, minőségi tartalmak bemutatása mellett feladatunk az is, hogy kitaláljuk, hogyan lehetünk nemzetiek és európaiak, s hogyan őrizhetjük meg hagyományainkat, kultúránkat, miközben nyitottak maradunk a világ dolgaira – mondta az új főszerkesztő. Az MTV már sokszor rákényszerült arra, hogy kevés forrásból is sokféle, magas színvonalú tartalmat hordozó műsorokat készítsen. Az értékek sokféleségét képviseli, vállalva a szellemi mecénás szerepét is. A kultúrát tágan értelmezem, műveken és alkotásokon túl az életmód, a viselkedés és a magatartást megszabó gondolkodás is beletartozik. Terveim között szerepel egy új, széles merítésű kulturális magazin indítása Aranymetszés címmel. A Zegzugos történetekben utcák, emberek, tárgyak és a szellem kalandos találkozásait mutatjuk meg, a Szellem a palackból című műsorban pedig értéket teremtő gyűjtőkkel és gyűjteményeikkel találkozhatnak majd a nézők. Ismét lesz koncert vasárnap esténként, a fiatalságnak is érdemes lesz bekapcsolnia az MTV-t hétköznap délutánonként” – tette hozzá Bánki Ilona főszerkesztő.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!