Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 33 éves Alina Wirzynkiewicz épp egyik gyerekének az iskolai programjára készült, indulás előtt belenézett a tükörbe, és nem ismerte fel magát!

A kisgyerekes anya régebb egy igen súlyos agydaganattal küzdött, de átesett az életmentő műtéten, és mindezidáig nem voltak tünetei. Azonban a jelenlegi vizsgálatok után kiderült, hogy az agyán levő daganat rohamos ütemben kezdett növekedni, és ha időben nem kezdi el a kezelést, csupán hónapjai vannak hátra.

A 33 éves belfasti nőt harmadik stádiumú anaplasztikus asztrocitómával diagnosztizálták. Teljesen összezavarodott, és nem ismerte fel magát a tükörben, ami komoly aggodalomra adott okot.

A daganat annyira mélyen volt, hogy a műtét már nem jelentett megoldást, a szakemberek szerint csak kemoterápiával vagy sugárkezeléssel próbálkozhattak.

Régebb egy lengyelországi sebész távolította el a daganat nagyrészét, majd immunterápiás kezelésen esett át Németországban, de a Royal Victoria Kórház Neuro Onkológiai Osztályának orvosai hétfőn közölték vele, hogy a daganat növekszik, és további kezelésre szorul.

“Rettegek. Három gyermekem van, és küzdök azért, hogy velük maradhassak, ameddig csak lehet” – mondta.

A kölni szakemberek világosan megmondták, hogy “nem szabad húzni az időt”, különben a gyerekek Amelia (13), Alicia (10) és Alexander (5) anya nélkül maradnak.

“A kezeléssel esélyt kaphatok arra, hogy megállítsák a daganat növekedését. Amikor 2019 októberében belenéztem a tükörbe, és nem ismertem fel saját magam, nagyon ijesztő volt. Valaki szembenézett a tükörből, de nem tudtam ki az”. – mondta a nő.

Aznap később a háziorvoshoz vitték, aki azonnal mentőt hívott, és Alinát a dundonaldi Ulster-i Kórházba vitték.

A kórházban megállt számomra a világ. “Reszkettem, és arra gondoltam, hogy meghaltam, egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy mit mondanak. A félelemtől sokkot kaptam.”

A kórházban figyelmeztették, hogy a kemoterápia és a sugárkezelés káros hatással lehet az egész agyára, így arra gondolt, hogy újra felkeresi a lengyelországi sebészt.

“Megpróbálok mindent, hogy életben maradjak, és elkerüljem az agykárosodást, vagy a bénulást, hogy vigyázhassak a gyerekeimre, és lehetővé tegyem számukra, hogy minőségi életet éljenek, bármennyi ideig is vagyok még velük. A további kezelésekre jelenleg 50 000 fontot gyűjtünk, ha sikerül, akár évekkel is meghosszabbodhat az életem. Idegenektől kérni segítséget borzalmas, de nem olyan szörnyű, mint esély nélkül maradni” – tette hozzá Alina.

Fotó: Alina WirzynkiewiczHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!