Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Csütörtök éjfél után megérkezett Budapestre Berki Krisztián, aki a magyar csapat harmadik aranyérmét nyerte lólengésben vasárnap a londoni olimpián.

“Még most is ízlelgetem a sikeremet, azt hiszem, sok idő telik el, mire fel tudom fogni, hogy mit értem el” – mondta a Liszt Ferenc-repülőtéren rendezett éjszakai sajtókonferencián a kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki, aki a brit fővárosban bemutatott káprázatos gyakorlatával a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét gyűjtötte be. “A párnám alatt őriztem, annyira vigyáztam rá. Otthon van még egypár érmem, majd kigondolom, hogy hova teszem. Addig is a zsebemben hordom, mert szeretném másoknak is megmutatni, mit hoztam.”

A 27 esztendős klasszis elmondta, hogy a kvalifikáció nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte, de a fináléra készülve már érezte, tudta, hogy minden rendben lesz.

“Amikor odaléptem a szerhez, biztos voltam abban, hogy tökéletes állapotban vagyok.”

A jövőt firtató kérdésre csak ennyit válaszolt mosolyogva:

“Természetesen reggel kilenckor edzés!”

Kovács István, a bajnok edzője elmesélte, hogy az olimpia előtt sokat idegeskedett:

“Nyugtalan voltam, mert a vállsérülése miatt nem tudtunk úgy felkészülni, ahogy szerettünk volna – mondta a tréner. – Aztán a rosszabbul sikerült kvalifikáció után alaposan megbeszéltük a dolgokat.”

“Testi fenyítés azért nem volt” – szólt közbe nevetve Berki.

“Éreztem, hogy rendben vannak a dolgok – folytatta az edző -, jó gyakorlat volt, magas pontszámot kapott. Nekem is tetszett.”

Berkivel együtt érkezett haza Hidvégi Vid és Böczögő Dorina is.

“Büszke vagyok, hogy szerepelhettem az olimpiai döntőben” – mondta Hidvégi, aki a lólengésben a nyolcadik helyen zárt.

“Nem jött ki úgy a lépés, ahogyan szerettem volna” – így Böczögő, aki az összetettben a 49. lett.

A sajtókonferencia után a várócsarnokban a kései óra ellenére is rajongók sokasága üdvözölte Berki Krisztián olimpiai bajnokot.

Forrás: MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!