KezdőlapBulvárBoldogan nevelik 10 hónapos ikerlányaikat a meleg apukák: "Újra gyereknek érzem magam"

Boldogan nevelik 10 hónapos ikerlányaikat a meleg apukák: “Újra gyereknek érzem magam”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

“A napot kettéosztjuk, így az egyikünk a pelenkacserét és a cumisüveges etetést intézi, míg a másik dolgozik. Mindketten izgatottan várjuk a szunyókálást” – mondta Adam Motz, az egyik apuka.

Minden alkalmas és rátermett embernek jogában kellene állnia, hogy szülő legyen, ha erre vágyik, még akkor is, ha a partnerével nem lehet közös gyerekük, mert homoszexuálisok. És bár Magyarországon ez törvényileg nem lehetséges, vannak országok, ahol az azonos nemű párok örökbe fogadhatnak.

Ilyen példa Adam Motz és Amadou Lam is, akik az Egyesült Államokbeli Chicagóban élnek és együtt nevelik 10 hónapos ikerpárjukat, Reve Christine-t és Sky Khoudia-t.

A Today szerint Adam és Amadou petesejtdonor és béranyaság útján váltak szülővé. Amióta a lányok megszülettek, a közösségi médiában, különösen a TikTok-on osztják meg  életüket, “2 Dads 2 Twins” néven.

“Olyan ez, mint egy album a legkedvesebb pillanatainkból, és az a tény, hogy az emberek kapcsolódnak hozzá, még jelentősebbé teszi” – mondta a 34 éves Motz, aki ügyvéd.

Egy dologban kapcsolatuk kezdete óta nagyon egyértelműek voltak: mindketten gyermeket akartak. Bár egy társkereső applikáción ismerkedtek meg, már kapcsolatuk elején elhatározták, hogy családot szeretnének.

Fotó: Tee Lam és Adam Motz

“Tudtam, hogy gyerekeket szeretnék, de Adam világossá tette, hogy előbb férjhez kell mennie. Az én órám ketyegett, és elég fiatal akartam lenni ahhoz, hogy gyerekeim legyenek. Már most fáj a hátam” – mondta a 40 éves Lam, aki ingatlankezelőként dolgozik.

Miután átgondolták a lehetőségeiket, a béranyaság mellett döntöttek, és Motznak eszébe jutott, hogy legjobb barátnője, Amy Preister megígérte, hogy petesejteket adományoz neki, ha valaha is szüksége lenne rá.

“A főiskolán azt mondta: ‘Ha valaha is szükséged lesz petesejtdonorra, én megteszem. Szóval megkérdeztem, emlékszik-e rá, hogy ezt mondta, és ő igent mondott!” – mondta a férfi.

“Végül 100.000 dollárt fizettünk az elejétől a végéig, beleértve a petesejtdonorral és a terhességhordozóval kapcsolatos költségeket, az orvosi találkozókat, a kórházi tartózkodásokat és egyéb kiadásokat” – tette hozzá.

Szülőként mindkettőjüknek alkalmazkodniuk kellett az új életükhöz, ám ez eddig jól sikerült.

“Félbe osztjuk a napot, így az egyikünk a pelenkacserét és a cumisüveges etetést intézi, míg a másik dolgozik. Mindketten izgatottan várjuk a szunyókálást” – mondta Motz.

Ezzel kapcsolatban Lam kihangsúlyozta, hogy sokat tanult a folyamat során.

“Természetemnél fogva türelmetlen ember vagyok, de a gyerekek megtanítanak a türelemre. Jobban élvezem az életet, és magam is újra gyereknek érzem magam, különösen, amikor a gyerekekkel játszunk, amiből gyerekként (Szenegálban) nem sok jutott nekem” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet