KezdőlapBulvárChristopher Reeve fia 13 évesen vesztette el mindkét szülőjét, bevallása szerint ez...

Christopher Reeve fia 13 évesen vesztette el mindkét szülőjét, bevallása szerint ez volt életének legmélyebb pontja!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Annak ellenére, hogy fiatal tinédzser korában vesztette el mindkét szülőjét, Will Reeve felül tudott emelkedni a lelki sebeink és mára napjaink egyik legsikeresebb fiatalemberévé vált, aki büszkén viszi tovább szülei törekvéseit.

Az élet teljességgel kiszámíthatatlan, hiszen egyik percről a másikra dőlhet romba minden, amiben odáig éltünk – ezzel a kegyetlen megállítással Will is szembesült, amikor szinte egymás után vesztette el azokat az embereket, akik a legfontosabbak voltak számára. Will ráadásul mindezt a legsebezhetőbb életkorban, 13 évesen élte meg, ám a fiú lelkiereje mindig átsegítette a nehéz időszakokon és sikerült egy érett és erős férfivá válnia.

Will családjának tragédiája az édesapjával kezdődött, Christopher Reeve a „Superman” filmek ünnepelt filmsztárja még 1995-ben szerzett életveszélyes sérüléseket egy lóverseny során. Christopher első és második gerinccsigolyája teljesen eltörött a baleset során,  emiatt hosszú évekre kerekesszékbe kényszerült a bénulás miatt. De a Supermant alakító férfinek még ez sem szabhatott gátat abban, hogy fiának egy remek és szeretetteljes gyerekkort varázsoljon.

„Ők olyan típusú szülők voltak, akik szóltak, hogy kapcsoljam már ki TV-t, egyem meg a brokkolit és menjek lefeküdni” – emlékezett vissza Will egy 2016-os PEOPLE-nak adott interjújában – „Megértettem, hogy nem mindegyik gyerek találkozik az édesapja 5 méteres képmásával egy bevásárlóközpont falán, miközben a pénztárnál áll sorba, de… teljesen normális gyerekkorom volt. Sőt a mozgáskorlátozottsága csak még elszántabbá tette annak érdekében, hogy gyerekkoromban semmiben sem szenvedjek hiányt.”

A Superman hősies mindennapjainkat 2004-ben egy váratlan szívroham vetett véget, amibe Christopher sajnos bele is halt. Willt természetesen sokként érte szeretett édesapja hirtelen történő elvesztése, de alig tudott felocsúdni a gyászból, hiszen egy újabb tragédia következett be a családban: rövidesen, 2 évre rá az édesanyját, Danat is elvesztette tüdőrákban.

Mindezen nehézségek ellenére a 13 éves Will egy saját magának írt levélben próbálta feldolgozni a történteket, amelyet később a CBS News is közzétett:

„Vannak jó és rossz híreim is. A rosszal kezdem, hiszen mindig pontosan tudnod kell, hogy mi a helyzet, bármi is történjék. Ez már nem fog változni sajnos. A rossz hír: Életed legmélyebb pontján vagy most. Itt ülsz New York városban egy kórházi szobában és most köszöntél el utoljára Anyától. Te 13 vagy. Ő 44. Tüdőrák. Sose cigarettázott. Csak elment, mint Apa, aki másfél éve halt meg, pont annyi ideje, mióta a legmélyebb pontjaidon vagy. Most egy újabb mélységbe érkeztél, és rémült és zavarodott vagy, egész egyszerűen szomorú. DE! Itt a jó hír: ez a mélypont. Innen már csak felfelé lehet menni, és pontosan ez az az irány, amit követned kell.”

Szerencsére ez az elszánt 13 éves fiú mára egy olyan életet alakított ki magának, ami valóban a felfele vezető úton tartotta őt. Dr. Charles Morisini, Dana édesapja 2006-ban a Mirrornak így nyilatkozott:

„Nagyon jó kezekben lesz. Dana kiválasztotta azokat a családbarátokat, akik vigyáznak rá és ez mindenkinek jót fog tenni.”

Mára már Will úgy szereti azokat a gyerekeket, akivel együtt felnőtt, mintha édes testérei lennének.

Habár szülei nem lehettek szemtanúi Will életének kivirágzásának, a fiú valóra váltotta a saját és a szülei álmait is. Folytatta tevékenységeit a Christopher & Dana Reeve Foundation alapítványnál, akik mozgássérült emberek számára nyújtanak segítséget. „Úgy hiszem az édesapám öröksége sosem tűnhet el és az én felelősségem, hogy az ő és az édesanyám küldetését folytassam életem hátralevő részében.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet