KezdőlapBulvár„Csak fél testem van” - kiskorában amputálták a férfi mindkét lábát, de...

„Csak fél testem van” – kiskorában amputálták a férfi mindkét lábát, de soha nem sajnáltatja magát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Annak ellenére, hogy „csak egy fél teste van”, a 30-as éveiben járó Rowdy Burton nagyszerűen boldogul, és nem hagyja, hogy az állapota határozza meg őt. Rowdy egy rendkívül ritka rendellenességgel született. A sacral agenesis vagy kaudális regresszió szindróma egy komplex rendellenesség, amely 25 ezer emberből csak egyet érint, és amelyet a gerincoszlop alsó (kaudális) szakaszának abnormális fejlődése jellemez.

Bár születésekor megvoltak a lábai, azok deformálódtak, ezért amikor mindössze 3 éves volt, térdből amputálták mindkét lábát, és tűk elhelyezésével megakadályozták, hogy a csontok tovább növekedjenek. Ezenkívül Rowdy gerincének és medencéjének egy része is hiányzik.

Korábban gyakran használt kerekesszéket, de most, ha teheti, egyszerűen a karjait használja közlekedésre, különösen akkor, ha otthon van, vagy, ha csak rövidebb távot kell megtennie, mert ez a módszer sokkal egyszerűbb és kényelmesebb. Ugyanakkor szeret gördeszkázni és teniszezni is.

Azt mondja, az iskolában ugyan kapott néhány gúnyos megjegyzést, de a középiskolában ez már egyre kevésbé volt jellemző. Soha nem érezte úgy, hogy ne lenne képes azokra a dolgokra, amiket el akar érni, és nem hagyta, hogy a nehézségek az útjába álljanak.

„Rowdy nagyon laza, de ugyanakkor nagyon kedves, és soha nem sajnálja magát. Az emberek természetes módon vonzódnak hozzá. Emlékszem, mielőtt megismertem, egy közös barátunk azt mondta róla, hogy olyan ember, akit mindenki azonnal megkedvel, és ez tényleg így van” – mondja Christy, a férfi egyik barátja és teniszpartnere.

„Mindig igyekeztem minden helyzetben meglátni a pozitívumokat. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem veszítettem el a hidegvéremet, nem voltam csalódott, vagy dühös, de a dolgoknak mindig van egy jó oldala is” – mondja Rowdy.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet