Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Kevesen tudják, hogy a FEM3 műsorvezetője új szakmát tanul. Nyolc hónappal ezelőtt kezdett el Kristóf Ilusnál maszkmesterré képezni magát. Tinédzser kora óta szerette volna elsajátítani ezt a mesterséget, de a kommunikáció és magyar szakos diplomát helyezte az előtérbe. Most, hogy ezeket már megszerezte és ideje is van rá, elhatározta, hogy belevág.

– Még a baba születése előtt be tudom fejezni ezt az iskolát, de nem szándékozom itt megállni. Ha már a kicsi fiunk nagyobb lesz, szívesen tanulnék még, szívesen sajátítanék el több technikát, és figyelnék profi maszkmestereket, hogy ellessem a praktikákat.

Azt sem tartom kizártnak, hogy egy idő után csak ezzel foglalkozzak, ha valóban van hozzá tehetségem. Egyelőre azonban úgy gondolom, a két munkát tudnám egyszerre is csinálni.

Egy maszkmesternek a nappali vagy alkalmi sminken túl ismernie kell az alapanyagokat, tudni kell például egy sebkészítésnél, hogy az hogy történt, milyen régen, hogyan gyógyul és varasodik, mint ahogy ismerni kell a korokat is és tudni kell, hogy a történelem melyik szakában milyen anyagokkal, hogyan sminkeltek az emberek.

– Még hosszú út áll előttem, de nagyon elszánt vagyok! Számomra most az a legnagyobb dicséret, ha a mesterem, Kristóf Ilus elégedett a munkámmal. A puszta érdeklődés mellett az alkotás iránti vágy is vezérel. Halak jegyében születtem és mint ilyen, a művészet nagyon érdekel. Igaz, ez nem a szó hagyományos értelmében vett művészet, de úgy gondolom, egy maszkot kitalálni és megvalósítani egyfajta alkotásnak számít. – mesélte lelkesen az Aktív Extra műsorvezetője, aki azt is fontosnak tartja, hogy az ember több lábon álljon.

– Eddig azt sulykolták belénk, hogy a diploma a legfontosabb. Ma már látom, hogy pusztán a papír nem elég. Kell, hogy az ember tudjon valami pluszt, amiből szintén meg tudja keresni a kenyerét. Az pedig külön szerencse, ha pont a hobbi az, amit foglalkozásként űzünk.

A képzés során egyre nehezebb feladatokat kell végrehajtaniuk a tanulóknak, hogy aztán a végére komplett zombimaszkokat, vagy akár háborús sérüléseket is élethűen el tudjanak készíteni egy-egy filmbe.

– A legvadabb dolog, amit eddig készítettem, egy levágott ujj, vagy az összevarrt bőr. Ezeket az iskolában tananyagként vesszük. Ha a sors úgy hozná, külföldön is dolgoznék, de mindennél fontosabb most a családom, nélkülük egy lépést sem tennék. De a hazai filmgyártás felfelé ível, egyre több külföldi produkció készül itthon és remélem, szükségük van a fiatal tehetségekre is, és nagyon remélem, hogy én is az vagyok!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!