KezdőlapBulvárDöntött a bíróság Balázs Kláriék plágiumügyében

Döntött a bíróság Balázs Kláriék plágiumügyében

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Döntés született Balázs Klári plágiumügyében: a bíróság elutasította az izraeli zeneszerző követelését.

Fellélegezhet Balázs Klári, ugyanis véget ért a bírósági pere, amit Henry Bratter izraeli zeneszerző indított a magyar bíróságon, amiben súlyos összegeket követelt az énekesnőtől, amiért az feldolgozta egyik slágerét. Mint, ahogy a Twice.hu is megírta, Balázs Klári és Korda György a Találd ki gyorsan a gondolatom című slágerük miatt kerültek bíróság elé.

Az ügy még 2018-ban pattant ki, amikor az izraeli férfi kártérítést követelt Ifila című daláért, amit Balázs Klári és Korda György átdolgozott magyar nyelvre, a magyar közönség a Találd ki gyorsan a gondolatom címen ismeri. Balázs Kláriék peren kívül szerettek volna megegyezni, ám az általuk kínált összeget az izraeli fél nem fogadta el, helyette 200 ezer dolláros, azaz 60 millió forint összeget kért.

A bíróság elutasította a férfi követelését, Hery Bratternek 25 ezer dolláros kártérítést ítélt meg, amit Kordáék eredetileg is kifizettek volna neki.

“Megnyugvással tölt el, hogy a bíróság is úgy gondolta, irreális, amit az izraeli zeneszerző kért. A keresetét elutasították, ezzel is igazolva, hogy nem plagizáltam. Örülök, hogy vége az egésznek” – nyilatkozta a Borsnak Balázs Klári.

“Ezt a dalt soha többé nem fogjuk énekelni. Ha úgy gondolja ez az ember, hogy jól döntött, lelke rajta. Csak a rajongóinkat sajnálom, ők a legnagyobb vesztesei az ügynek, mert tudjuk, hogy nagyon szerették ezt a nótát” – szögezte le az énekesnő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet