KezdőlapBulvárEgy 8 éves fiú fűnyírással tölti a nyári vakációt - segít az...

Egy 8 éves fiú fűnyírással tölti a nyári vakációt – segít az időseknek, veteránoknak, mozgássérülteknek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A legtöbb 8 éves kisfiú pihenéssel tölti a nyarat a családjával vagy a barátaival, de a michigani JR Achterhoff úgy döntött, az idén azzal tölti a nyarat, hogy segít a közösségnek, ezért a vakáció alatt fűnyírást vállal teljesen ingyen veteránok, idősek, egyedülálló szülők és fogyatékkal élők számára.

A kisfiú, aki ősszel kezdi a harmadik osztályt, a vakáció alatt részt vesz a „50 Yard Challenge” kezdeményezésben, és a hőségben és nagy páratartalomban is vállalja hogy segít másoknak.

A kihívás Rodney Smith, a Raising Men Law Care Service alapítójának ötlete volt, aki az elmúlt 6 évben nemcsak ingyen nyírja az emberek pázsitját, hanem világszerte több ezer gyereket is inspirál erre.

Az „50 Yard Challenge” arra ösztönzi a gyerekeket, hogy ingyen lenyírják a füvet 50 kertben, és ezáltal segítsék a rászorulókat a saját közösségükben. JR június 25-én elfogadta a kihívást, és életében először nekilátott füvet nyírni.

Kezdetben csak egy kis fűnyírója volt, de egy idegen kedvességének köszönhetően most már egy sokkal korszerűbb eszközzel dolgozhat.

„Szeret segíteni az embereknek. Szeret lapátolni, gereblyézni.” – mondta a fiú édesapja, John Achterhoff. „Szeret segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá.”

A család most a környékbeliek segítségét kéri, hogy a fiú időben teljesíteni tudja a kihívást. „Nagyon remélem, hogy kapcsolatba léphetünk néhány veteránnal, rendőrrel, tűzoltóval, mozgáskorlátozott emberekkel, idősekkel.” – mondta John.

Kathy People, az egyik helyi lakos, aki igénybe vette JR szolgáltatásait, a közösségi médiában látta meg az erre vonatkozó hirdetést. „Aranyos volt. Nagyon jól nevelt kisfiú.” – mondta a nő. „Bármi, amivel arra bátoríthatjuk a gyerekeket, hogy tiszteletteljes dolgokat tegyenek, nagyszerű dolog.” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet