KezdőlapBulvárEgy ápolónő elmondta, ezek szoktak lenni a haldoklók utolsó szavai

Egy ápolónő elmondta, ezek szoktak lenni a haldoklók utolsó szavai

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Julie, aki a hospice ellátásban dolgozik ápolónőként, válaszol a halállal kapcsolatos gyakori kérdésekre, felfedi, mit tapasztal a legtöbb betege, és mit mondanak a legtöbben közvetlenül a haláluk előtt.

A halált senki sem kerülheti el, és vannak, akik egyenesen rettegnek tőle, de ez a hospice ellátásban dolgozó ápolónő próbálja megnyugtatni az embereket, és azt mondja, a haldoklás folyamata nem olyan borzalmas, mint ahogy a legtöbben gondolják.

Julie a TikTokon osztja meg videóit (hospicenursejulie néven), amelyekben a halállal kapcsolatos szorongásról, és a haldokló emberek gondozásával kapcsolatos személyes tapasztalatairól beszél, és több mint 380 ezer követője van.

Azt mondja, szinte hihetetlenül gyakran megtörténik, hogy azok a betegei, akik öntudatuknál vannak, halott szeretteiket szellemként vagy angyalként látják megjelenni, és az elhunytak szellemei mintha azt sugallnák nekik, hogy „hazatérnek.”

„Van valami, amit a legtöbben mondanak a haláluk előtt, és az általában ez: „Szeretlek.” Vagy az édesanyjukat, édesapjukat szólítják, akik általában már korábban meghaltak.”

Egy másik videóban azzal kapcsolatban próbálja megnyugtatni az embereket, hogy mi számít „normálisnak”, amikor valaki természetes okok miatt haldoklik.

Julie azt mondja, hogy a légzés, a bőrszín változásai, a „halálhörgés” és a láz mind gyakoriak. „A légzés az élet vége felé megváltozik az aktív haldoklás szakaszában, amely általában néhány órával vagy néhány nappal a halál bekövetkezte előtt kezdődik” – magyarázta.

„A legtöbb család azt gondolja, hogy ez azt jelzi, hogy valami nincs rendben, de tízből kilenc esetben nem így van.

A bőrszín elváltozása, foltosodása, az, hogy a végtagok lilás színt öltenek, szintén azt az érzést kelti az emberekben, hogy valami nincs rendben – de ez nem így van.

A terminális légzés, vagy halálhörgés, a légutakban elhelyezkedő váladék miatt alakul ki, ez csak egy kis nyál, ami összegyűlik a torokban, ami nagyon rosszul hangzik.

A láz is gyakran előfordul, mert elveszítjük a testhőmérséklet szabályozásának képességét, így a testhőmérsékletünk ingadozni fog az életünk végén.

Megismétlem, hogy ez mind teljesen normális, a haldoklás folyamatának része, ha valaki természetes úton hal meg, otthon.” – magyarázta az ápolónő.

@hospicenursejulie

##hospicenursejulie ##nurse ##learnontiktok ##ForzaHorizon5GO ##nursesoftiktok

♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

A videó több mint 17 ezer kedvelést kapott, és sok hozzászólás is érkezett rá. Az egyik felhasználó például ezt írta: „Ezt tapasztaltam az apósommal. Azt mondta: szervusz, mama. Aztán csendesen elhunyt.”

Egy másik hozzászóló pedig szintén megosztotta saját tapasztalatait: „Az ágyhoz kötött nagymamám felkelt, megfürdött, felöltözött, és azt mondta: Készen kell állnom, amikor értem jönnek.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet