KezdőlapBulvárEgy meleg pár örökbe fogadott öt testvért, akiket elhagytak: „A szeretet egy...

Egy meleg pár örökbe fogadott öt testvért, akiket elhagytak: „A szeretet egy bátor cselekedet”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

„Hogy nehéz volt-e? Igen. Gondoltam-e arra, hogy feladom? Soha. Nem születtem apának. Megtanultam azzá válni.” – mondta Jhonatan, aki párjával, Daniellel szembeszállt az előítéletekkel, hogy otthont adhasson az öt testvérnek.

Manapság egyre elfogadottabbá válnak a különböző családi konfigurációk, és már nemcsak az anya, apa, gyerekek hagyományos modellje az egyetlen elfogadott családtípus. Sok olyan ország van, ahol az LMBTQI+ közösség évről évre küzd azért a jogért, hogy a homoszexuális párok is fogadhassanak örökbe gyereket. Az egyik ilyen ország, ahol ezt sikerült is elérni, Brazília.

Jhonatan Wiliantan da Silva és Daniel Rocha Braz története a közelmúltban vált ismertté, miután a brazil pár örökbefogadott öt testvért, akiket a biológiai anyjuk elhagyott. A gyerekeket egy menedékhelyen hagyta az anyjuk, aki nem tudta eltartani őket.

Jhonatan és Daniel itt talált rá az öt gyerekre (Joao Miguel 1 éves, Iara 3, Harry 4, Wendel 6, Douglas pedig 11), és azonnal kialakult közöttük a kötelék.

A pár régóta szeretett volna gyerekeket, és bár az eredeti terveik szerint béranyát akartak keresni, amikor először meglátták a gyerekeket, azonnal megszerették őket, és úgy érezték, tenniük kell valamit, hogy ne válasszák szét a testvéreket.

„Láttam, hogy ennek a sok gyereknek szüksége lehet ránk. Mindig is szerettem gondoskodni másokról. A szeretet egyszersmind bátor cselekedet is” – mondta Jhonatan.

A pár kezdetben meglátogatta a gyerekeket, és támogatta őket. Elvitték őket fagyizni és sétálni. Ahogy teltek a hónapok, egyre szorosabb kapcsolatba kerültek velük. A karantén és a járvány miatti lezárások lejártával a pár hivatalosan is megkezdte az örökbefogadási folyamatot, hogy a gyerekek kikerülhessenek a menedékhelyről.

„Ebből a helyből hiányzik az a szeretet, melegség és gyengédség, ami az otthonunkban megvan” – tette hozzá Jhonatan.

Annak ellenére, hogy kezdetben sok kérdésre meg kellett felelniük homoszexuális párként, Jhonatan és Daniel nem adták fel. „Annyira szerettem őket, hogy nem féltem semmitől” – magyarázta Jhonatan.

Végül a kormány megadta nekik az öt testvér felügyeleti jogát, akik így együtt nőhetnek fel. A pár közismertté vált, és az emberek adományokkal is segítették őket. A család már együtt ünnepelhette a karácsonyt.

„Hogy nehéz volt-e? Igen. Gondoltam-e arra, hogy feladom? Soha. Nem születtem apának. Megtanultam azzá válni. Úgy érzem, mindig is az én gyerekeim voltak” – mondta Jhonatan.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet