KezdőlapBulvárEgy nő a thaiföldi börtönben találta meg a lelki társát, majd megkérte,...

Egy nő a thaiföldi börtönben találta meg a lelki társát, majd megkérte, hogy költözzön hozzá!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy négygyermekes anya egy thaiföldi börtönben találta meg a lelkitársát és egyben a legjobb barátját, aki 14 év után került szabadlábra.

A 62 éves Victoria Oak, és a 63 éves Andy Hawke előbb levelezni kezdtek egymással, miután a nő lánya, Sam utazásai közben találkozott vele a thaiföldi Bang Kwang börtönben.

A találkozást követően, kezdetben a 35 éves Sam írt levelet Andynak, majd arra biztatta a londoni Putney-ban élő anyját, hogy vegye fel a kapcsolatot a férfival. Victoria nyitott volt egy új barátságra, így kezdett el leveleket írni Andynak, akkor még fogalma sem volt, mindez hova vezet.

Victoria 28 év házasság után végre úgy érezte, hogy meg tudja nyitni a szívét valakinek, így megosztotta a legmélyebb gondolatait is Andyval. Hét éven keresztül leveleztek, és ez idő alatt a legőszintébb barátság alakult ki kettőjük között.

“40 éves voltam, amikor a férjemmel kezdtünk eltávolodni egymástól. Nagyon egyedül éreztem magam, az egy nagyon nehéz időszaka volt az életemnek. Andy levelei nagyon megnyugtattak, felszabadították bennem az összes terhet, amit eddig átéltem. Olyan ritka, hogy a postás levelet hozzon manapság, nagyon leszoktunk a kézírásról, éppen ezért egy igazi élmény volt ez a levelezés. Nagyon sok mindenről beszélgettünk, végül egy igazi barátság alakult ki köztünk” – mondta Victoria.

Annak ellenére, hogy Andy soha nem mondta, hogy hogyan döntsön a házasságával kapcsolatban, Victoriának nagyon jól esett, hogy végre valakivel őszintén beszélhet az érzéseiről.

Andy 1999-ben került a thaiföldi börtönbe, kábítószercsempészet miatt 40 évet kapott.

“Azt hiszem, sokszor kihasználták. Felkérték, hogy drogot szállítson Koppenhágába a thaiföldi határ felől. Olyan mélyponton volt akkor, hogy igent mondott erre a felkérésre, de aztán kiszállt, nem akarta folytatni” – mesélte Victoria.

Andy története nagyon megérintette Victoriát, 2012 májusában, hat évvel azután, hogy először írt Andynek, végigjárta a Camino de Santiago ösvényt a spanyol Santiago székesegyházig, és közben azért imádkozott, hogy hamarabb szabadon engedjék a férfit.

Két héttel a zarándoklat után Andy végül kegyelmet kapott, és Sam felhívta az anyját, hogy elmondja neki a jó hírt.

“Alig tudtam elhinni, hogy szabadon engedik, és az imám meghallgatásra talált. Úgy éreztem, hogy jó úton járunk, és miután befejeztem a túrát, vettem a bátorságot, és arra kértem a férjemet, hogy váljunk el”.

Andy végül 14 év börtön után 2013 márciusában szabadult, és Victoria meghívta, hogy maradjon nála Putney-ban, amíg saját lábra tud állni. A férfi 18 hónapig lakott nála mielőtt Walesbe költözött volna.

“Kemény váltás volt számára, a thaiföldi börtönből az Egyesült Királyságba költözni” – mondta Victoria.

Victoria és Andy végül úgy döntött, hogy egy könyvben mesélik el a történetüket, így született meg a Victoria Sentenced című mű.

“Minél többet tudtunk meg egymás életéről, annál jobban kötődtünk egymáshoz, de 18 hónap után mégis úgy döntöttünk, hogy elég volt. Andy Walesbe költözött, de továbbra is szoros a köztünk lévő kötelék. Ő az egyik legjobb barátom, nagyon szeretem” – mondta Victoria.

Hetente legalább egyszer írnak egymásnak

“Csak remélni tudom, hogy motiváló hatással lesz másokra is ez a könyv, akik úgy érzik, hogy az életük válságba került. Vigasztalást találnak, és rájönnek, hogy nem kell mindenhez annyira ragaszkodni”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet