KezdőlapBulvárElisabeth Fritzl története, akit 24 éven át tartott fogságban a saját apja

Elisabeth Fritzl története, akit 24 éven át tartott fogságban a saját apja

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Elisabeth 24 évig volt bezárva a saját házuk pincéjébe, ez idő alatt apja bántalmazta, és 7 gyermekük született! 1984. augusztus 28-án az akkor 18 éves lány eltűnt otthonából, és 24 évig nem került elő.

A lány édesanyja, Rosemarie panaszt tett a rendőrségen közvetlenül a lány eltűnése után, azonban semmilyen nyomot nem találtak, és a család már fel volt készülve a legrosszabbra. Egyik nap azonban egy levelet találtak a postaládában, amelyben Elisabeth azt írta, hogy elszökött otthonról.

A rendőrségi kihallgatáson a lány apja, Joseph Fritzl azt mondta, hogy Elisabeth biztosan valami szektához csatlakozott és azért szökött el otthonról. A lány mindvégig a családi ház pincéjében volt, a rendőröknek viszont semmi gyanus nem tűnt fel a kihallgatások során.

1984. augusztus 28-án Joseph arra kérte a lányát, hogy segítsen neki egy kicsit a pincébe, majd belökte és bezárta. A következő 24 év egy rémálom volt Elisabeth számára, az apja nem csak hogy fogva tartotta, hanem meg is erőszakolta.

Amikor először terhes lett, tíz hét után elvetélt, azonban két év múlva megint várandós lett, ekkor született meg első kislánya, Kerstin. Rá két évre megszületett, Stefan, majd még további öt gyermek.

Elisabeth Fritzl története, akit 24 éven át tartott fogságban a saját apja

Az “apjuk”, vagyis a nagyapjuk gondoskodott róluk, ellátta őket étellel és vízzel. Két gyermek a pincében maradt (egyikük később meghalt), hármat viszont felvitt a lakásba, úgy tett, mintha valaki mindig a küszöbön hagyta volna a csecsemőket. Elisabeth-el íratott egy levelet, melyben az állt, hogy nem tud gondoskodni a gyermekeiről, ezért lemond róluk.

Sem Rosemarie, sem a hatóságok nem kérdőjelezték meg a történetet, mindig elhitték, hogy valaki ott hagyta a gyerekeket a küszöbön.

2008-ban, 19 éves korában Kerstin megbetegedett, és könyörgött Josephnek, hogy vigye el orvoshoz. A férfi kivitte a pincéből, és mentőt hívott, azonban nem tudta elmagyarázni, hogy ki is Kerstin pontosan, ezért gyanúba keveredett.

A rendőrök rájöttek, hogy Elisabethet végig a pincében tartotta fogva, így ért véget a 24 éves történet. Senki sem gondolta volna, hogy Elisabeth 42 éves korában újra előkerül. Miután elmondta a rendőrségnek, hogy apja bántalmazta, és 7 gyermekük született, Joseph Fritzl-t életfogytiglan börtönre ítélték, de megmarad a joga ahhoz, hogy 15 év után kérje a feltételes szabadlábra helyezését.

2023-ban szabadulhat feltételesen, ha bebizonyítja, hogy nem jelent veszélyt a társadalomra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet