KezdőlapBulvárEltűntek a pattanásai, miután áttért a vegán étrendre: „A vegán étrend megváltoztatta...

Eltűntek a pattanásai, miután áttért a vegán étrendre: „A vegán étrend megváltoztatta az életemet.”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy fiatal testépítő elárulta, hogy a szigorú vegán étrendre való áttérés segített neki egy évek óta fennálló probléma megoldásában: miután lemondott az állati eredetű ételekről, elmúltak a cisztás pattanásai.

A most 27 éves kaliforniai Brian Turner 15 éves korában kezdett el testépítéssel, súlyemeléssel foglalkozni, addig sovány, visszahúzódó kamasz fiú volt, aki a középiskoláig otthon tanult magántanulóként, és nem nagyon voltak barátai. Miután elkezdett testépítéssel foglalkozni, tudta, hogy plusz kalóriára is szüksége lesz, ezért nagy mennyiségű tejterméket fogyasztott – naponta megivott 1 gallon (3,7 liter) tejet. Hat hónapon belül mitesszerek jelentek meg korábban tiszta bőrén, és egy éven belül megjelentek a komolyabb cisztás pattanások is.

Pattanásai miatt az iskolában is gúnyolták, például egy nap odament hozzá egy lány, és azt mondta neki, hogy soha nem randizna vele, mert annyira csúnyának találja. Brian súlyos depresszióval küzdött, és végül úgy döntött, segítséget kér, és bőrgyógyászhoz fordult. Miután a javasolt kezelés 5 hónap után sem hozta meg a várt sikert, a bőrgyógyász megemlítette, hogy sokan, akik hasonló problémákkal küzdenek, kiiktatják az étrendjükből a tejsavó fehérjeporokat és más ehhez hasonló termékeket. Brian ekkor gondolkodott el először azon, hogy talán a tejtermékek okozhatják a bőrproblémáját.

Először csak a tejtermékeket vonta ki az étrendjéből, és már ez is sokat segített a pattanásain, de aztán úgy döntött, kipróbálja a teljesen vegán étrendet, és most már 5 éve nem fogyaszt állati eredetű termékeket. „A vegán étrend megváltoztatta az életemet. 11 éve, majdnem 12 éve kezdtem a súlyemelést, és 5 éve vagyok vegán, így látom a különbséget.” – mondta.

Brian bőre csaknem teljesen kitisztult, amióta megváltoztatta az étrendjét, és most saját YouTube csatornát is vezet Team Acne néven, hogy másoknak is segítsen szembesülni a bőrproblémáikkal és a bizonytalanságukkal. Ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy a vegán étrend nem valamiféle „csodagyógymód”, hiszen minden eset más, és nem mindenkinél a tejtermékek okozzák a pattanásokat, más okok, például hormonális rendellenességek, vagy akár a stressz is közrejátszhatnak.

„Még ha néha vannak is kisebb foltok a bőrömön, magabiztos vagyok, és szeretem önmagamat. Ne hagyd, hogy a pattanások visszatartsanak attól, hogy éld az életed!” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet