KezdőlapBulvár"Elvesztettem az orrom a rákban" - most is gyönyörűnek érzi magát, és...

“Elvesztettem az orrom a rákban” – most is gyönyörűnek érzi magát, és örül, hogy életben van

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tina ugyan elveszítette az orrát a rák miatt, de az életkedvét semmi nem vehette el. A 43 éves texasi nőnél 2014 májusában diagnosztizálták a rákot, és bár eleinte sugárkezelést javasoltak, ez hatalmas kockázattal járt volna: károsodhatott volna a látása, az agya, vagy a nyálmirigyei, és az is megtörténhetett volna, hogy élete végéig szondatáplálásra szorult volna.

Az orvosok azt mondták, hogy a legjobb esélye az lenne, ha eltávolítanák a teljes orrát, de azt is elmondták, hogy nem akarnak végleg eltorzítani egy szép fiatal nőt. Tina erre így válaszolt: „Ezt értékelem, de mire jó a szépség, ha már nem lehetek itt?” Ezért meghozta a nehéz döntést, hogy eltávolítsák az orrát.

Tina azt mondja, emlékszik rá, hogy ölelte magához a gyerekeit a műtét előtt, hogy próbálta meg beszívni az illatukat, mert attól tartott, hogy többé nem lesz képes erre. „Ragaszkodsz ahhoz, amihez csak tudsz. Különösen akkor, amikor valami olyasmivel kell szembenézned, mint a halandóságod.” – mondja Tina.

A műtét után tartott az emberek véleményétől, és különösen a gyerekei véleményétől. Azt mondja, amikor a legkisebb fia először látta őt az orra nélkül, elvörösödött és reszketni kezdett, és azt kérdezte: „Istenem, anyu, mi történt az orroddal? Most azonnal el kell menned dr. Connorhoz!” Dr. Connor a kisfiú gyermekorvosa volt.

Tina néha még most is nehezen beszél a tapasztalatairól, mert, bár nem bánta meg a döntését, és elégedett önmagával, az út, amit bejárt, nem volt könnyű. „Bátor arcot vágok, erősnek és bátornak is érzem magamat, de meg kellett küzdenem ezért.” – mondja a családanya.

A műtét után 6 hónapot kellett várnia, hogy megkaphassa az első protézisét, mert időt kellett hagyni, hogy begyógyuljon a seb, és azt mondja, talán ez a 6 hónap az oka annak, hogy megtanult orr nélkül élni, de mindenesetre, amikor megkapta a protézisét, nem szerette azt, és nem találta kényelmesnek. Ennek ellenére 2 éven át mégis hordta a műorrt, mielőtt úgy döntött volna, hogy végleg lemond róla. „Még mindig vannak emberek, akik azt kérdezik tőlem: miért nem viseled a protézisedet? Olyan csinos lennél, ha lenne orrod.” Tina erre azonban csak legyint: „Így is csinos vagyok. Egyszerűen csak nem hagyom többé, hogy ez határozzon meg.”

Tina most nagyon boldog, hogy a családjával lehet, és a gyerekei is büszkék bátor édesanyjukra.

„Nincs orrom, és minden, ami más, deformálódott, vagy bármi ehhez hasonló, ijesztővé válik. A társadalom teszi azzá. A születésünk pillanatától kezdve a társadalom megpróbál bennünket elhelyezni egy dobozban, meghatározva, hogy mi az, ami elfogadhatóan szép, ami elfogadhatóan vonzó a szemnek. Én össze akarom törni ezt a dobozt. Meg akarom semmisíteni. Nem akarom, hogy bárki valaha is úgy érezze, hogy nem gyönyörű.” – vallja Tina.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet