KezdőlapBulvárErzsébet királynő csak 13 éves volt, amikor beleszeretett Fülöp hercegbe! De mit...

Erzsébet királynő csak 13 éves volt, amikor beleszeretett Fülöp hercegbe! De mit szóltak ehhez a szülők?

-

Erzsébet királynő és Fülöp herceg viszonya bizony az elején nem volt zökkenőmentes, számos hullámvölgyön mentek keresztül, de mindvégig kitartottak egymás mellett. Ennyi együtt töltött év után a királyi pár szeretettel és tisztelettel kitartott egymás mellett.

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg 1939-ben találkozott először, a királynő akkor mindössze 13 éves volt. Állítólag Fülöp herceg viking külseje, szőke haja és kék szeme fogta meg a fiatal hercegnőt, amikor Erzsébet királynő és kishúga, Margaret szülei társaságában 1939-ben a dartmouthi Britannia Királyi Tengerészeti Főiskolára utaztak.

Ez volt az első alkalom, hogy a leendő királynő és leendő férje találkozott: “Azt hiszem, hogy a hercegnő abban az időben szeretett bele Fülöp hercegbe” – mondja Lady Hicks, akinek az édesapja az első találkozón is jelen volt.

VI. György király és felesége nagyon féltette Erzsébetet, és arra kérte, hogy várjon 21 éves koráig mielőtt eljegyezné magát – mesélte Robert Lacey történész. Melyik szülő ne aggódna lányáért, aki feleségül akar menni az első férfihez, akibe beleszeretett?

Erzsébet királynő és Fülöp herceg életének történetéről készült dokumentumfilmet, a Being the Queen-t az Emmy-díjas Tom Jennings rendezte. A film azt is vizsgálja, hogyan alakult Erzsébet és Fülöp kapcsolata az esküvő után. Fülöp herceg egyik barátja, aki részt vett a legénybúcsún felidézte, hogy a herceg, amikor rájött, “hogy mibe keveredett, teljesen elfehéredett”.

Erzsébet és Fülöp herceg 1947. november 20-án kötött házasságot Westminsterben, megfogadták, hogy örökké kitartanak egymás mellett, míg a halál el nem választja őket. A hercegnő akkor 21 éves volt, a herceg pedig 26 éves.

A három karátos gyémánt eljegyzési gyűrűt Fülöp herceg soha nem húzta le az ujjáról. A gyémántok eredetileg egy tiara részei voltak, amelynek tulajdonosa Fülöp herceg édesanyja, Alice Battenberg hercegnő, Viktória királynő unokája volt.

Amikor Alice hercegnő megtudta, hogy fia 1946-ban meg szeretné kérni Erzsébet kezét, odaadta neki a tiarát, hogy a lehető legtökéletesebb gyűrűt készítsék el belőle. A londoni Philip Antrobus Ltd. ékszerész egy gyönyörű gyűrűt tervezett a gyémántokból.

1948-ban megszületett a pár első gyermeke, Károly herceg, majd az ezt következő években még három gyermekük született: Anna hercegnő, András és Eduárd herceg. A királyi pár életéért rajongók számára ajánlott megnézni a “Being the Queen” című dokumentumfilmet, amely betekintést nyújt Őfelsége magánéletébe.

1952. februárjában VI. György király meghalt, 1953. június 2-án Erzsébetet az Egyesült Királyság királynőjévé koronázták, akkor még csak 26 éves volt.

Fotó: TheRoyalFamily/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet