KezdőlapBulvárErzsébet királynő: "most már jöhetne az a dédunoka, mert szabadságra akarok menni"

Erzsébet királynő: “most már jöhetne az a dédunoka, mert szabadságra akarok menni”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A brit uralkodónak mindegy, hogy fiú vagy leány lesz-e dédunokája – majdani utódja a trónon -, de alig várja, hogy megszülessen, már csak azért is, mert szeretne szabadságra menni.

erzsebet-kiralyno

II. Erzsébet királynő szerdán a festői észak-angliai tóvidékre látogatott. Kendal kisvárosának főterén százak üdvözölték a 87 esztendős uralkodót, aki szóba elegyedett a tiszteletére összegyűlt alattvalókkal.

A BBC híradása szerint egy tízéves kislány megkérdezte tőle, hogy fiú- vagy leánydédunokának örülne-e jobban. A királynő közölte, hogy ez számára mindegy is, viszont most már nagyon szeretné, ha a gyermek megérkezne, mivel szabadságra készül.

Az uralkodó a hagyományoknak megfelelően hamarosan visszavonul nyári rezidenciájára, a skóciai Balmoral kastélyába, ahol minden évben heteket tölt családja körében.

Nagy-Britannia és a világ most már türelmetlenül várja Vilmos herceg – a királynő unokája – és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének megszületését.

A hercegi házaspár elsőszülöttjének – Nagy-Britannia majdani uralkodójának – világra jöttét már múlt szombatra, majd e hét elejére is jósolták bennfentesek, ám egyelőre semmi hír az utód érkezéséről.

A brit sajtó egybehangzó értesülései szerint Katalin orvosai eredetileg július 13-ára, de legkésőbb július 15-ére várták a királynői dédunoka megszületését.

Kamilla cornwalli hercegnő, aki férje, Károly trónörökös – Vilmos édesapja – társaságában szintén vidéki körúton jár ezekben a napokban, a köszöntésükre összegyűltek előtt a minap kijelentette, hogy a gyermek “remélhetőleg” e hét végéig megérkezik.

A sajtó által felkapott megjegyzés elhangzását a Clarence House – Károly londoni hivatala – megerősítette, bár az udvar továbbra sem közöl semmit hivatalosan arról, hogy mikorra várható Vilmos és Katalin első gyermeke.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet