KezdőlapBulvár"Ez barbárság" - meghalt a 12 éves fiú, miután a hatóságok lekapcsolták...

„Ez barbárság” – meghalt a 12 éves fiú, miután a hatóságok lekapcsolták a gépekről, családja legnagyobb tiltakozására

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Miután fiuk egy otthoni incidenst követően kómába esett, egy család megfogadta, hogy nem adja fel, és a végsőkig harcol érte. Hónapokig tartó jogi harc folyt az orvosok és a fiú családja között, mígnem egy végső bírósági végzés után lekapcsolták a fiút a gépekről.

Archie Battersbee az Egyesült Királyságban, az Essex állambeli Southendben élt a családjával. Édesanyja, Hollie Dance úgy jellemezte őt, mint egy aktív fiatalt és született harcost, aki imádta a vegyes harcművészeteket és a tornát.

Archie édesanyja szerint a fiának gyönyörű szíve volt, nagylelkű volt, szerette az állatokat, és bárhová ment, mosolyt csalt az emberek arcára.

Archie és édesanyja

A fiú szülei, az 56 éves Paul Battersbee és a 46 éves Dance külön éltek, de teljes szívükből szerették őt és testvéreit. A kisfiúnak két idősebb testvére volt, a 22 éves Tom és a 20 éves Lauren. A Battersbee család számára minden nap szeretettel és örömmel telt, amíg egy kimondhatatlan tragédia nem lépett közbe.

2022. április 7-én a 12 éves Archie állítólag mély kómába esett egy otthoni incidens után. A kisfiút kezdetben a Southend University Hospitalba szállították, de később átszállították a kelet-londoni Whitechapelben található Royal London Hospitalba, amelyet a Barts Health NHS Trust működtet.

Bár Archie családja továbbra is reménykedett a felépülésében, az orvosok állítólag közölték velük, hogy fiuk agyhalott lehet. Ami ezután következett, az egy jogi csata volt az orvosok és a Battersbee család között, ahol az utóbbiak Archie életfenntartó kezelésének folytatásáért fellebbeztek.

Egy június 13-i bírósági meghallgatáson a bíró úgy döntött, hogy Archie a május 31-i MRI-vizsgálat napján meghalt, és le kell kapcsolni az életfenntartó gépekről. A kisfiú családja azonban nem volt hajlandó elfogadni a bírósági döntést, és azt mondták, hogy fiuknak van esélye a gyógyulásra, ha több időt kap.

Archie családja mindent megtett, hogy a fiút ne kapcsolják le a gépekről

Édesanyja megosztotta, hogy tudta, fia fel fog ébredni, és hozzátette, hogy Archie megszorította a kezét, kinyitotta a szemét, sírt, és reagált a zenére és a szagokra.

„Tudom, hogy nagyon jó munkát végeztem Archie anyukájaként. A saját gyerekkorom alapján elhatároztam, hogy olyan jó anya leszek, amilyen csak lehet, és úgy érzem, hogy ezt a legjobb tudásom szerint tettem” – mondta az édesanya.

A Batteresbee család továbbra is fellebbezett az ítéletek ellen, és hozzátette, hogy keresztény hitükre való tekintettel szeretnék folytatni Archie kezelését. Június 29-én fellebbezést nyertek az ügy újbóli elbírálása érdekében, az újabb meghallgatásra július 11-én került sor.

Július 15-én Hayden bíró bejelentette, hogy a további kezelés „hiábavaló”, és Archie érdekében az életben tartás megvonása a legjobb. A fiú családja a fellebbviteli bíróságtól kért segítséget, de erőfeszítéseik hiábavalóak voltak.

Archie 12 éves volt

A fiatal családja a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, azt szerették volna, ha a fiút átszállítják egy hospice-ba, hogy a családjával töltse utolsó pillanatait, de az orvosok és a bírák állítólag azzal érveltek, hogy az ezzel járó kockázatok túl magasak.

„Szeretném, ha minél hamarabb kikerülne innen, és egy békés hospice-ban búcsúzna el tőlünk, hogy a családjával tölthesse az időt, és ne zavarja meg a zaj és a káosz” – mondta édesanyja.

Augusztus 6-án 10:00 óra körül lekapcsolták Archie életfenntartó berendezését, a fiú 12:15-kor hunyt el, szerettei körében. A Battersbee család egy imádnivaló fotót is közzétett a fiukról tiszteletük jeléül, amelyen elegánsan és boldogan nézett ki szürke öltönyében és kék csokornyakkendőjében.

Sokan megjelentek a londoni Királyi Kórház előtt, hogy megosszák szívből jövő részvétüket a Battersbee családdal. Az emberek gyertyákat gyújtottak és virágokat hagytak a kis angyalnak.

Dance elárulta, hogy annak ellenére, hogy belülről teljesen összetört, mindent megtett, amit a fiának megígért, hogy harcolni fog érte.

A kétségbeesett édesanya elmondta, hogy fia mindig tele volt élettel, és a családja szívének nevezte őt. Továbbá hozzátette:

„Elmondhatom, hogy én vagyok a legbüszkébb anya a világon – gyönyörű kisfiú volt, és aa végsőkig küzdött. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az anyukája lehetek” – mondta az édesanya.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet