KezdőlapBulvárEzért jelenik meg időnként a királyi család pipacskitűzővel: megható jelentése van

Ezért jelenik meg időnként a királyi család pipacskitűzővel: megható jelentése van

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A brit királyi család az idők során számos alkalommal pipacsvirággal a mellkasán jelent meg a nyilvánosság előtt. A legtöbben már elgondolkoztak azon, hogy mi is ennek a jelentősége.

Sokan azt hitték, hogy ez szigorúan a királyi ház szimbóluma, de ennek az apró részletnek a magyarázata sokkal mélyebbre nyúlik. Mi az oka annak, hogy ilyen kiegészítőt viselnek nyilvános szerepléseken?

A brit királyi család gyakran jelent meg pipacsvirággal a mellkasán. Vilmos és Harry herceget gyakran látták ilyen kitűzővel, de még II. Erzsébet királynő és Lady Diana is viselt már hasonlót.

A vörös pipacs a csatatéren kiontott vért jelképezi. Ez a virág szereti a „romlott” talajt, és a nápolyi háborúk idején sok vörös pipacs nőtt azokon a helyeken, ahol a halott katonákat nyugalomba helyezték.

A pipacskitűzők 1921-ben jelentek meg, Nagy-Britannia számos közéleti személyisége október végén vagy november elején vörös pipacsot visel a mellkasán, a brit királyi család előszeretettel tiszteleg ennek a hagyománynak.

Nagy-Britannia 10 napja gyászolja minden idők legfontosabb uralkodóját, II. Erzsébet királynőt ma kísérik utolsó útjára.

A nap minden fontosabb rendezvényét törölték, a kerékpárutakat lezárták, a bankok és a televíziós csatornák pedig kizárólag II. Erzsébet királynő életéről szóló műsorokra álltak át.

A királynő temetését Magyarországon is élőben követhetjük, a TV2 és az RTL Klub is élőben sugározza minden idők legdrágább és legnézettebb temetését.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet