Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azt idő telik, a Dolly Roll és a Step zenekar egykori ikonjának, Flipper Öcsinek az emléke semmit sem kopott. Jáger Gyula, a Dolce Vita frontembere szívügyének tekinti, hogy senki ne felejtse el egykori kedvencét és barátját. A Csak egy csónak című dal mindig érte fog szólni…

Flipper Öcsi tragikus halála többekben kitölthetetlen űrt hagyott, nincs ezzel másként a Dolce Vita zenekar motorja, Jáger Gyula sem, aki kiskamasz korában jegyezte el magát a rock and rollal. A szerelemből örök összetartozás lett, aminek egyik tanúja a különös egyéniségű énekes lett. Öcsi azonban elment, elvitte messze az a bizonyos Csónak…

Gyuszi hangja kísértetiesen hasonlít az egykori sztáréra, ez is hozzájárult ahhoz, hogy barátjává fogadta a lányok nagy bálványa. Nem csak énekes kollegának tekintette, beavatta mindennapjaiba is. Öcsi utolsó szerelmével, Annával sokszor beszélgetnek arról, mivel lehetne még inkább életben tartani az emlékét, hogy soha ne feledhessék a tragikus körülmények között elhunyt előadót.

A Dolce Vita zenekar énekese nem tiszteleghetne méltóbban, mint egy dallal, amely Flippernek is sokat jelentett. Egyik utolsó szerzeménye volt, Járóka Sándorral dolgozott rajta. Fájdalma tisztán kivehető, tán már sejtette, hogy hamarosan valóra válik a dalszöveg: „Csak egy csónak, mi kell nekem…”

Gyuszi kiegészítette a szöveget, így állítva emléket egykori példaképe és barátja előtt.

– Életem eddigi legnehezebb és leginkább szívbemarkoló munkája a „Csak egy csónak”.  A dallamában minimális változtatást eszközöltem, viszont a szövegét a főbb motívumokat kivéve teljesen átírtam. Sokat jelent nekem ez a dal, s fontos volt, hogy elénekeljem. Mi mással búcsúzhatnék – s ami fontosabb – emlékezhetnék Öcsire, mint egy lényegében közös dallal?! Szomorú felvétel, kétségtelen. Mintha előre jelezte volna, hogy hamarosan olyan csónakba kell szállnia, amelynek az örök végállomása elérhetetlen messzeségben van. Elképzelni sem tudom, milyen érzés lehet Annának Öcsi hiánya, ám remélem úgy éli meg a „Csak egy csónak”bizonyos szövegrészleteit, hogy az örök kedves üzen neki: „S az ég felé már szárnyalok, de az arcomon egy könnycsepp megfagyott. Tudod, örökre Veled maradok…”


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!