Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szövegíró-előadó az elmúlt években más nagyszabású – nem zenei – projekteket vitt sikerre, de a 2010-es X-Faktor mentorság után idén a szó szoros értelmében visszatér a zenei életbe. A Rapülők és a Jazz+Az frontembere több évnyi kihagyás után új zenekarával először július közepén lép fel Siófokon.

Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után egy újabb friss zenei formációt hozott össze. Péter és két gyönyörű hangú énekesnője – Gereben Zita és Sapszon Orsolya – mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán” popzenét játszik, ami reggae, jazz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A dalok így sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a fülbemászó „gesztisen” komoly mondanivalót rejtő szövegek.

„A Gringo Sztárba olyan alkotókat, zenészeket kerestem, akiknek fontos, hogy egy dal örömet és intellektuális élményt is nyújtson, és mindez párosuljon professzionális zenei minőséggel. Ebben a durvuló világban egyre fontosabbak azok a dolgok, amik pozitív energiát nyújtanak, amikben megvan még a fiatalos dinamizmus, de nyomokban már fellelhető egy 47 éves ember bölcsessége is. Remélem, ilyenek a Gringo Sztár dalok. És nem utolsósorban nagyon jókat lehet rájuk bulizni” – mondta el Geszti Péter.

Az együttes névválasztását az előadó két okkal indokolta: „Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is fontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol-portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent.”

A Gringo Sztár zenei vezetője és zeneszerzője Erdélyi Péter, aki billentyűsként együtt dolgozott Geszti Péterrel a Jazz+Az-ban is. Eddigi klasszikus és jazz zenei pályafutása után a Gringo Sztár zenei vezetése új és izgalmas kihívás számára, ugyanis először ír popzenét, Geszti szerint zseniálisan. De más szerzők, mint például a Balkan Fanatik is szerez néhány dalt a csapat készülő albumára.

A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya fiatal koruk ellenére már számos neves előadóval zenélhettek együtt. Zita énekhangját az elmúlt időszakban különböző zenei stílusú formáció tagjaként hallhattuk, mint például az Emil.RuleZ!, a R.E.E.D. Only zenekar, illetve a saját jazz quintetjében is.

Emellett sok elismert hazai együttessel dolgozott, dolgozik alkalmanként, mint a Modern Art Orchestra és a Budapest Jazz Orchestra vagy a Hárshegy Band. Orsi pedig a Special Request és a Funk Factory zenekar énekeseként, illetve egy 2009-es Hooligans és egy 2010-es Back II Black koncert vokalistájaként állhatott már színpadra.

A zenekar felállításában Fekete Kovács Kornél is segédkezett, aki a Jazz+Az-ban is anno tevékenyen részt vállalt. A Gringo Sztár első élő, egész estés koncertjét a Coke Club-nak, a zenekar főtámogatójának köszönhetően 2011. július 15-én, Siófokon láthatja a közönség, ezt követően augusztus 8-án a Sziget mínusz egyedik napján lép fel újra a zenekar. Az élő koncertek beindulása után pedig ősszel várhatóan megjelenik a zenekar első albuma is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!