KezdőlapBulvárHetven program az idei pécsi Sétatér fesztiválon

Hetven program az idei pécsi Sétatér fesztiválon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mintegy hetven programra, számos koncert mellett táncbemutatóra, kiállításra, valamint művészeti-tudományos élményműhelyre és tűzugrásra is várják az érdeklődőket a Sétatér fesztiválon, melyet június 18. és 26. között rendeznek meg Pécsett.

Somlyai Jolán, a szervező Pécsi Kulturális Központ szervezési osztályvezetője csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón a rendezvények közül kiemelte Rúzsa Magdi, a 30Y, és a világzenében az egyik legnevesebb magyar együttes, a Mitsoura koncertjét. Hozzátette, hogy rajtuk kívül olyan zenekarokat is láthat és hallhat a közönség, mint a Simply English, a Kaláka, a Szélkiáltó és a több mint harminc éve alakult Szekszárd Big Band.

Kitért arra, hogy június 21-én, a zene ünnepén reggel nyolc és este tíz óra között tíz helyszínen huszonhat fellépő szórakoztatja a közönséget. Az érdeklődők négy nappal később a Pécs Ars Geo Művészeti-Tudományos Élményműhely ismeretterjesztő előadásain, bemutatóin betekintést nyerhetnek a háromdimenziós mozi világába, megtudhatják, mi az az ízletes matematika, a termésmandala, s ha kedvük lesz, készíthetnek hajtogatott logikai játékot, végezhetnek kompozíciós kísérletet.

A fesztivál kilenc napja alatt emellett lesznek táncházak, táncbemutatók, a gyermekeknek játszóházak, játékos vetélkedők, nyílik egy, az önkéntességről szóló szabadtéri fotókiállítás, június 24-én, Szent Iván éjjelén pedig a hagyományos tűzugrást rendeznek. A vendégek ellátásáról a Sétatérre települt borászok, vendéglősök gondoskodnak.

Laknerné Brückler Andrea, a kulturális központ igazgatója arról szólt, hogy a tizennégy évvel ezelőtt a világörökségi helyszínek szomszédságában művészeti és gasztronómiai fesztiválként indult rendezvényre a városnak, pályázati forrásoknak és szponzoroknak köszönhetően idén 18 millió forintot költenek. Úgy vélte: a Sétatér fesztivál már hozzátartozik Pécshez, és kiváló közösségi színteret biztosít az itt élők találkozásához.

Hoppál Péter, Pécs kulturális bizottságának fideszes elnöke szerint a fesztivál az itt élők és a városba látogató turisták számára egyaránt fontos. Örömének adott hangot, hogy a rendezvényt az önkormányzat korábbinál szerényebb támogatása ellenére idén is meg tudják szervezni.

A Sétatér fesztivál a korábbi évek tapasztalatai alapján mintegy húszezer látogatót vonz.

MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet